close and return
Ψυχολογία και Ευζήν

Τι πρέπει να γνωρίζετε οι άνδρες αν θέλετε να είναι ευτυχισμένη η γυναίκα σας

Τι πρέπει να γνωρίζετε οι άνδρες αν θέλετε να είναι ευτυχισμένη η γυναίκα σας

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Psychology and Wellbeing on October 05, 2016

Οι γυναίκες ερωτευόμαστε αρχικά αυτό που έχουμε στο μυαλό μας για τον άλλον και στην πορεία παραμένουμε ερωτευμένες μόνο αν ο χαρακτήρας του άνδρα το αξίζει. ( προσοχή δεν ομιλώ για τις γυναίκες εκείνες που λόγω χαμηλής αυτοεκτίμησης «ερωτεύονται» παθογενείς καταστάσεις). Οι άνδρες από την άλλη είναι γνωστό πως δεν έχουν τον πολύπλοκο τρόπο σκέψης μίας γυναίκας και γι αυτό τους αγαπάμε κιόλας. Για εκείνους όλα είναι απλά. Θέλουν- μένουν.  Αυτή η απλότητα ωστόσο στη σκέψη τους είναι και εκείνη που συχνά τους κάνει να παραβλέπουν κάποιες μικρές καθημερινές κινήσεις και σκέψεις που θα έδιναν το κάτι παραπάνω στη σχέση τους και θα έκαναν τη γυναίκα τους να παραμένει δυνατά και αληθινά ερωτευμένη. Πέρα από τα κλισέ, καλό σεξ, καλοί τρόποι, ειλικρίνεια και όλα τα αδιαπραγμάτευτα που ζητάμε από εσάς καλά μου αρσενικά, κάθισα και σκέφτηκα ( όπως λέει και η Παπαρίζου) και έγραψα μία λίστα με λεπτομέρειες που κατά καιρούς, επειδή δεν έχρηζαν προσοχής, έγιναν η αιτία για να λοξοδρομήσω. Κοινώς να εγκαταλείψω... Αν πιστεύεις πως σε ενδιαφέρει, συνέχισε την ανάγνωση.

Μην προσπαθήσεις να την ελέγχεις

Μας αρέσει η ενδεικτική ζήλια- ενδιαφέρον αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είσαι πιο κατίνα-ψυχασθενής από εμάς. Κράτα τους ρόλους ζωντανούς.

Μην προσβάλεις τους άνδρες φίλους της

Θα φανεί ότι νιώθεις κατώτερος και θα  την κάνει να αναρωτηθεί γιατί να τον ζηλεύεις άραγε; Μήπως είναι καλύτερος σε κάτι; Σε όλες τις ταινίες γκόμενος που έχει θάψει τον κολλητό της αγαπημένης του έχει πάρει πόδι και η αγαπημένη έχει παντρευτεί τον κολλητό.

Μην την κατηγορήσεις ποτέ χωρίς αποδείξεις

Αρκεί να σου πω, πως και με αποδείξεις να την κατηγορήσεις θα σε βγάλει τρελό, πόσο μάλλον χωρίς. Δεν ξέρεις που πας να μπλέξεις όταν κατηγορείς μια γυναίκα, και φρόντισε αν το κάνεις, να μην έχεις εσύ λερωμένη τη φωλιά σου γιατί αν την προκαλέσεις σε αυτή τη μάχη, την έχασες.

Μην περιμένεις να σου ικανοποιεί όλες σου τις απαιτήσεις

Δεν είναι μάνα σου , είναι σύντροφος σου και επέτρεψε της να είναι! Αλλιώς πήγαινε στη μανούλα ξανά...

Κανόνισε να βγείτε κάποιο βράδυ χωρίς να το περιμένει

Το κακό με τις σχέσεις είναι ότι γίνονται προβλέψιμες. Αν το έχεις παρακάνει με τις εξόδους χωρίς αυτήν, αν έχει πέσει πολύ ποδόσφαιρο τελευταία, πάρτη ένα τηλέφωνο και ζήτα της να βγείτε όπως στις αρχές. Και μην φέρεις παρέα άλλα ζευγάρια ή τους φίλους σου.

Μην εκμεταλλευτείς την καλοσύνη της

Καλή καλή, αλλά άμα της γυρίσει το μάτι, την έβαψες. Ισχύει για όλες τις γυναίκες και σίγουρα και για τη δική σου.

Μην αντιδράς αυθόρμητα πάνω στον καβγά

Να ξέρεις πως εκείνη την ώρα ό,τι κάνεις και ό,τι πεις μπορεί ανά πάσα στιγμή στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου. Και όταν λέω μέλλον εννοώ μέλλον, σε αυτά δεν υπάρχει παραγραφή.

Μην την αφήνεις να παίρνει όλες τις σημαντικές αποφάσεις

Γιατί απλά μετά θα βγαίνουν διάφοροι και θα λένε πως οι γυναίκες ευνουχίζουν τους άνδρες. Δεν υπάρχει τίποτε πιο απωθητικό από τον άβουλο άνδρα.

Μην ξενοκοιτάτε προκλητικά

Το ξέρουμε ότι κάνετε οφθαλμόλουτρο. Και εμείς κάνουμε. Αλλά μην γίνεστε προκλητικοί γιατί αυτό βγάζει μία "λιγουριά"; Μία ανασφάλεια να το πω;

Μην κάνετε ακριβές αγορές χωρίς να της το πείτε

Αυτό αφορά σε όσους μένετε μαζί με τη γυναίκα σας, και έχετε και κοινό ταμείο. Όσο ακριβό και αν είναι αυτό που θέλετε να αγοράσετε, να ξέρετε πως εκείνη αν περάσει στην αντεπίθεση θα μπορεί να βρει κάτι ακόμα πιο ακριβότερο και να σας κάνει κυριολεκτικά να ... το πληρώσετε ακριβά!

Δίνετε στίγμα!

Όταν λέω στίγμα εννοώ αναφορά! Είναι το παν για να δημιουργηθεί σχέση εμπιστοσύνης και για να καταλαγιάσετε την σεναριολογία της. Εδώ κάνετε δέκα τσεκ ιν στα σόσιαλ την ημέρα, δεν χάθηκε ο κόσμος να της πείτε που είστε και που θα πάτε. Και με ποιόν μην ξεχάσετε να αναφέρετε! Και τι ώρα θα γυρίσετε.

Μην αναφέρετε εύκολα την  απειλή « θα χωρίσουμε»

Δεν έχω εξηγήσεις γι αυτό απλά σας παρακαλώ μην το κάνετε. Για το καλό σας το λέω.

Μην της αναθέτετε δικές σας υποχρεώσεις

Είτε πρόκειται για δουλειές του σπιτιού είτε για το οτιδήποτε. Αφού στο τέλος θα λέτε ότι δεν το έκανε καλά...  Σας μάθαμε πια

Μην την κριτικάρετε μπροστά σε άλλους

Δεν είναι πως θα τη φέρει σε δύσκολη θέση, αλλά πως θα φέρει εσάς σε δυσκολότερη. Ένας σωστός άνδρας δεν μειώνει τη γυναίκα του ποτέ.

Μην είστε σφίγγα

Δεν σας λέω να συζητάτε ό,τι και όπως συζητάει εκείνη με τις φίλες της στο μανικιούρ, αλλά θέλουμε να νιώθουμε πως μας βάζετε στη ζωή σας.

Μην κάνετε πως ακούτε ενώ δεν ακούτε

Το αντιλαμβανόμαστε και μετά  γκρινιάζουμε και μετά τα ακούτε μία και καλή.

Μην βάζετε πάντα τη δουλειά πάνω από εκείνη

Εκτός και αν πρόκειται για μία δουλειά που θα σας επιτρέψει να την έχετε βασίλισσα. Αλλά και πάλι μην το παρακάνετε γιατί οι γυμναστές είναι στη μόδα.

Μην σαπίζετε στον καναπέ

Άντρας καναπέ – τελείως ντεκαβλε. Για να μιλήσω και τη γλώσσα σας.

Θαυμάστε τη δουλειά της

Όποια και αν είναι αυτή! Ακόμα και αν δεν ασχολείται με κάτι αλλά κάθεται, θαυμάστε τον τρόπο που κάθετε! Όλες οι γυναίκες το έχουμε στη φύση μας να ζητάμε τον θαυμασμό.

Συνεχίστε να την ανακαλύπτετε!

Το καλό με τις γυναίκες είναι ότι μαζί μας δεν θα τελειώσετε ποτέ! Όσο και αν ψάχνατε όλο και κάτι θα βρίσκετε, εξού και το «άβυσσος  η ψυχή της γυναίκας».

close and return

Επιστροφή στην Κατηγορία Ψυχολογία και Ευζήν