close and return
eleonora meleti blog

Δες ποια  απίστευτα χαρακτηριστικά σου έχεις κληρονομήσει από τη μητέρα σου  ενώ πίστευες πως απλά σου έτυχαν...

Δες ποια  απίστευτα χαρακτηριστικά σου έχεις κληρονομήσει από τη μητέρα σου  ενώ πίστευες πως απλά σου έτυχαν...

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Wellbeing and Psychology on December 06, 2016

Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά μας , είτε στην εξωτερική μας εμφάνιση είτε στο χαρακτήρα και τη συμπεριφορά μας, που είναι ξεκάθαρο όχι μόνο πως τα έχουμε κληρονομήσει, αλλά και από ποιο συγγενικό πρόσωπο τα έχουμε κληρονομήσει. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα, που τα θεωρούμε «τυχαία», ή τα χαρακτηρίζουμε «δικά μας», ενώ αυτά έχουν ταξιδέψει από γενιά σε γενιά και έχουν βολευτεί μέσα μας και πάνω μας, έχοντας χρησιμοποιήσει ως φορέα την ίδια τη μαμά μας, παρά το γεγονός πως εκείνη ουδέποτε τα εμφάνισε έκδηλα. 

Υψηλή χοληστερόλη

Οι γιατροί φωνάζουν πως αν τρως υγιεινά και προσέχεις, αν γυμνάζεσαι και δεν κάνεις υπερβολές δεν θα έχεις πρόβλημα με τη χοληστερίνη. Και όμως, πας, κάνεις εξετάσεις και ενώ είσαι τύπος και υπογραμμός, να σου τα επίπεδα της χοληστερίνης σου στα ύψη...Και ο γιατρός σου λέει, είναι κληρονομικό. Και εσύ αρχίζεις να το ψάχνεις και καταλήγεις τελικά πως η μαμά σου είχε την προδιάθεση... Η χοληστερίνη κληρονομείται από τη μητέρα, και αν έχεις το γονίδιο, κάποια στιγμή στη ζωή σου , θα εμφανίσεις τσιμπημένες τιμές, όσο και αν προσέχεις.

Φαλάκρα

Αυτό όσες φορές και αν το διάβασα , δεν μπορούσα να το πιστέψω, αλλά τελικά ισχύει. Όχι μόνο η φαλάκρα αλλά και ο τρόπος που θα σου πέσουν τα μαλλιά, κληρονομούνται από τη μητέρα. ( χάνεις τα πλαϊνά, τα πίσω κλπ). Στη δική  μου οικογένεια ο πατέρας μου είναι εκείνος που δεν έχει μαλλιά, και ο αδελφός μου το πήρε λίγο το γονίδιο , αλλά όχι στο βαθμό  του πατέρα μου. Η μητέρα μου έχει μαλλί και για να δανείσει! Άρα; Πως επιβεβαιώνεται η πληροφορία που μόλις σας έδωσα ότι δηλαδή για τη φαλάκρα φταίει η μαμά;

Οι ειδικοί λένε πως το η φαλάκρα έχει τη ρίζα της σε χρωμόσωμα Χ και να γιατί κατηγορείται η μητέρα , από εκεί και έπειτα όμως, για το συγκεκριμένο θέμα παίζει ρόλο πολύ και η φύση του πατέρα, αλλά και άλλοι περιβαντολογικοί παράγοντες.

Ακαδημαϊκή επιτυχία

Την επόμενη φορά που θα κριθείτε για τους βαθμούς σας από τη μητέρα σας, φροντίστε να έχετε κάνει πρώτα μία έρευνα αγοράς. Διότι το αν δεν τα  πάτε καλά στο σχολείο, μπορεί να είναι και παρακαταθήκη της ίδιας σας της μανούλας.  Η επίδοση στις σπουδές, θεωρείται από τους ειδικούς ότι ευθύνεται κατά 55% στα γονίδια σας, επομένως αν η μητέρα σας ήταν καλή μαθήτρια έχετε ελπίδες να τα πάτα και εσείς καλά, χωρίς να αποτελέσετε το φυτό της παρέας.

Αγάπη για τον καφέ

Αν ο καφές σας είναι αδιάφορος τότε δεν έχετε στα γονίδια σας εκείνο το γονιδιάκι που σας εμποδίζει να αφομοιώσετε εύκολα την καφεΐνη, και γι αυτό δεν τη χρειάζεστε κιόλας! Αν όμως είστε λάτρεις του καφέ, ξέρετε, από εκείνους που σηκώνονται το πρωί και δεν μπορούν να ανοίξουν μάτι αν δεν πιουν πρώτα καφέ, τότε μάλλον έχετε κληρονομήσει από τη μητέρα σας το γονιδιάκι που σας κάνει κάθε μέρα να θέλετε να πιείτε το καφεδάκι σας, και μία και δύο και τρις φορές.

Αχρωματοψία

Κυρίως αφορά σε άνδρες και κυρίως φταίει η μαμά τους για το ότι δεν βλέπουν καλά τα χρώματα. Αν λοιπόν διαφωνείτε με τον άνδρα σας για την απόχρωση του μπλε, ή του πράσινου, μην τον κάνετε να νιώθει  άσχημα όταν δεν αναγνωρίζει αποχρώσεις όπως το πετρόλ ή το τιρκουάζ... Να μία καλή ευκαιρία να τα βάλετε με την πεθερά σας και μάλιστα με επιχειρήματα.

Οδήγηση

Και όμως! Ω ναι, το λένε ξεκάθαρα οι πληροφορίες στις οποίες βασίστηκα για το άρθρο αυτό! Η ικανότητα σας να έχετε γρήγορα αντανακλαστικά, να έχετε αίσθηση προσανατολισμού και εστιασμένη προσοχή, είναι χαρακτηριστικά που σας κληροδοτεί η μαμά σας! Επομένως και οι ικανότητες σας  στην οδήγηση ευθύνονται σε εκείνη... Αυτό δεν θα θέλουν να το πιστέψουν όλοι εκείνοι που λένε πως η  γυναίκα στο τιμόνι είναι φονιάς....

Δημοφιλία

Κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει πως το γεγονός  ότι κάποιος είναι λαοφιλής και αρεστός στο κοινό μπορεί να είναι όχι αποτέλεσμα συγκυριών, αλλά γονιδίων. Οι επιστήμονες του Χάρβαρντ, είναι βέβαιοι πως πρόκειται για γονίδια που έφεραν οι πρόγονοι μας όσο ακόμα ζούσαν στις σπηλιές, και συγκεκριμένα εκείνοι που είχαν τις καλές πληροφορίες για την τροφή και τους κινδύνους. Τα άτομα αυτά είχαν πάντα στραμμένα την προσοχή πάνω τους  όπως και τον σεβασμό. Φαίνεται πως τα γονίδια τους πέρασαν από γενναίες 14 και έφτασαν σήμερα να είναι η αιτία για αυτό που εμείς πλέον ονομάζουμε δημοτικότητα ή διασημότητα.


close and return

Επιστροφή στην Κατηγορία Eυζήν και Ψυχολογία