close and return
Μήνυμα στο μπουκάλι


Μήνυμα στο μπουκάλι.


Μήνυμα στο μπουκάλι.

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Well Being and Psycology on April 26, 2016

Μία αναγνώστρια του blog, μου ζήτησε να της προτείνω μία εναλλακτική μορφή αυτοβελτίωσης και αυτοθεραπείας. Κάτι πέρα από τα βιβλία του εμπορίου ή μία επίσκεψη σε έναν ειδικό σε έναν ειδικό. Χωρίς καν να το σκεφτώ, είχα ήδη την απάντηση πριν καλά καλά ολοκληρώσω την ανάγνωση του μηνύματος της. Αύρα και Σώμα. (Aura soma).

Ό,τι πιο όμορφο και αποτελεσματικό έχω δοκιμάσει από αυτά τα ... « περίεργα» και εναλλακτικά. Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2011 όταν ξεκουραζόμουν λίγες μέρες στη λίμνη  Καϊάφα. Ο τόπος εκεί είναι υπέροχος όχι μόνο λόγω της φυσικής ομορφιάς του, αλλά και λόγω της απίστευτης ενέργειας που γίνεται αισθητή ακόμα και από εκείνους που δεν έχουν την συνειδητότητα να μετρούν την ενέργεια γύρω τους.

Μία φίλη στην παρέα φορούσε ένα «κρεμαστό» που μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον . Ήταν ένα μικροσκοπικό μπουκαλάκι, με ένα χρωματιστό υγρό μέσα.  Τη ρώτησα τι είναι για να μου απαντήσει «το μπουκάλι της ψυχής».

Κάπως έτσι ξεκίνησε μία πολύωρη κουβέντα στην οποία μου εξηγούσε την ιστορία αυτού του μικρού μπουκαλιού. Δεν έβλεπα την ώρα να γυρίσω στην Αθήνα και να ψάξω και εγώ το δικό μου μπουκάλι. Ακολούθησα τις συμβουλές τις και λίγες μέρες μετά είχα και εγώ ραντεβού για μία συνεδρία «αύρα και σώμα». Τι είναι όμως αυτό "αύρα και σώμα";

Το «αύρα και σώμα» είναι ένα σύστημα από 109 πολύχρωμα μπουκάλια που μέσα τους περιέχουν ένα έλαιο, από φυτά, βότανα , ορυκτά ...  Μέσα από την επιλογή τεσσάρων από αυτά τα μπουκάλια, μπορούμε να βουτήξουμε στα άδυτα της ψυχής μας και να μάθουμε μυστικά για τον εαυτό μας, αλλά και τρόπους για να εξελιχθούμε.

Πίστεψε με, έχω πειραματιστεί , άλλοτε από περιέργεια, άλλοτε από ανάγκη, με τα πάντα! Από το aura soma, έμεινα εντυπωσιασμένη. Την ημέρα του ραντεβού, ακροβατούσα ανάμεσα σε συναισθήματα ενθουσιασμού και περιέργειας, τα οποία ωστόσο γειώνονταν από εσωτερικά ερωτήματα τύπου :

"είσαι με τα καλά σου; Θα πας να πληρώσεις για να σου πει ένα μπουκάλι τι θέλεις ουσιαστικά να κάνεις και τι έχεις ανάγκη;"

Κλασικός διάλογος ανάμεσα στους δύο μου εαυτούς. 


Φτάνοντας στον χώρο της συνεδρίας, μου άνοιξε την πόρτα μία ευγενική κυρία. Το δωμάτιο στο οποίο με υποδέχτηκε ήταν πολύ φωτεινό , μύριζε υπέροχα ενώ ακουγόταν απαλή χαλαρωτική μουσική. Με οδήγησε μπροστά σε έναν  αμφιθεατρικό stand, σαν αυτό που βλέπει κανείς στα εμπορικά κέντρα, στον τομέα αρωμάτων και καλλυντικών. Είχε πάνω του, αμέτρητα μικρά πολύχρωμα μπουκάλια. Τελικά δεν ήταν αμέτρητα, ήταν 109 μπουκάλια.

Η ευγενική κυρία μου προσέφερε   λίγο τσάι και μου είπε να πάρω όσο χρόνο θέλω για να διαλέξω μόνο 4 μπουκάλια απ΄όλα όσα έβλεπα. Απομακρύνθηκε από την αίθουσα και με άφησε μόνη.

“Που να ήξερε ότι θα φύγω μεθαύριο από εδώ! Εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω τι χρώμα ρούχα να διαλέξω  και φεύγω από το μαγαζί χωρίς να αγοράσω τίποτα, εξουθενωμένη από τη σκέψη, και εκείνη μου ζητάει να διαλέξω 4 μπουκάλια από τα 109 , την ώρα που όλα είναι ωραία;Ποτέ.”

Αρχίζω και χαζεύω τα μπουκάλια. Τα κοιτάω με τη σειρά, από πάνω προς τα κάτω, ένα ένα. Ήταν όλα όμορφα. Κάποια όμως από αυτά , απλά τα προσπερνούσα , ενώ κάποια άλλα, με σταματούσαν για να τα κοιτάξω πιο επίμονα. Κάπως έτσι, λίγα λεπτά μετά , είχα διαλέξει το πρώτο μου μπουκάλι. Το δεύτερο το διάλεξα ακόμα πιο γρήγορα όπως και το τρίτο. Σκάλωσα λίγο στο τέταρτο. Και  γι αυτό όμως, όταν το επέλεξα ήμουν σίγουρη πως ήταν εκείνο που ήθελα πιο πολύ. Είχα εντυπωσιαστεί με τον ίδιο μου τον εαυτό από το πόσο γρήγορα είχα διαλέξει τα μπουκάλια. Φώναξα στην ευγενική κυρία πως τελείωσα και εκείνη ήρθε, κοίταξε τα μπουκάλια μου, αναφώνησε «υπέροχα» και μου είπε να περάσω σε ένα άλλο δωμάτιο.

Εκεί , για τις επόμενες δύο ώρες που εξήγησε τι σήμαιναν τα μπουκάλια που διάλεξα, και τι μαρτυρούσαν για μένα και για τη ζωή μου, πάντα ερμηνεύοντας τα χρώματα που είχα επιλέξει αλλά και τη σειρά με την οποία είχα κατεβάσει τα μπουκάλια από το stand. Οι πληροφορίες που μου έδωσε ήταν πέρα για πέρα αποκαλυπτικές. Δεν είχα ποτέ καταφέρει να συλλέξω τόσο έγκυρο υλικό ούτε και με τις   αμέτρητες ώρες ψυχοθεραπείας όλα αυτά τα χρόνια.  4 μπουκάλια μου είχαν δώσει το πιο ολοκληρωμένο ψυχογράφημα που είχα ακούσει ποτέ για τον ίδιο μου τον εαυτό.

Πέρα όμως από την απόλυτη περιγραφή του χαρακτήρα μου, της ζωής μου και των βιωμάτων μου μέχρι εκείνη την ώρα,  η ευγενική κυρία, είδε μέσα από τα μπουκάλια και την κατάσταση  που  επικρατούσε μέσα μου εκείνη την εποχή, τα «κολλήματα» μου, αλλά και το πως θα μπορούσα να ξεπεράσω τα εμπόδια που έβρισκε η ενέργεια μου, ώστε να εξελιχθώ.

Φεύγοντας , πήρα μαζί μου τα 4 μπουκάλια αλλά και κάποιες «δηλώσεις» που τα συνοδεύουν. Μαζί, πήρα και κάποια άλλα ενεργειακά αρώματα για τον προσωπικό μου χώρο, αλλά και τις συμβουλές της ευγενικής κυρίας για το πως θα εφαρμόσω την θεραπεία μου. Έκανα ότι ακριβώς επιβάλει η επαφή και η γνωριμία με το «aura soma» και εκ τότε, όποτε νιώθω την ανάγκη να ανακαλύψω κάτι που ενδεχομένως δεν μπορώ να δω, ξέρω πως θα στραφώ για βοήθεια στα  αγαπημένα μου μπουκάλια.

Το υπέροχο είναι πως σε κάθε συνεδρία κάνεις άλλες επιλογές, καθώς κάθε φορά, οι ανάγκες και οι επιθυμίες, είναι διαφορετικές. Το αποτέλεσμα όμως, είναι πάντα το ίδιο έγκυρο και εντυπωσιακό, καταλήγοντας  στο συμπέρασμα, πως τελικά δεν είμαστε εμείς που διαλέγουμε τα μπουκάλια, αλλά εκείνα εμάς.

Επιστροφή στο Ευ Ζην και Ψυχολογία

close and return