close and return
Πως θα καταλάβεις αν κάποιoς θέλει να σε χρησιμοποιήσει

Πως θα καταλάβεις αν κάποιoς θέλει να σε χρησιμοποιήσει

Πως θα καταλάβεις αν κάποιoς θέλει να σε χρησιμοποιήσει

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Wellbeing and Psychology on June 08, 2016

Υπάρχουν εκείνοι οι άνθρωποι που είναι ειλικρινείς και αληθινοί και θέλουν να έχουν αυθεντικές σχέσεις με τους γύρω τους και υπάρχουν και εκείνοι που στοχεύουν πάντα σε σχέσεις από τις οποίες κάτι έχουν να αποκομίσουν!

Επειδή ακριβώς έχουν «πλάνο» , υιοθετούν και στρατηγικές προκειμένου να πετύχουν αυτό που θέλουν και πέρα από στρατηγική έχουν ΚΑΙ υπομονή.

Δεν είναι όμως  αλάνθαστοι γι αυτό και με λίγη παρατηρητικότητα κάποιος μπορεί να αντιληφθεί αν ο άνθρωπος που στέκεται απέναντι του, έχει αυτό που λένε στα ξένα “hidden agenda”.
 

Γλώσσα σώματος

Ο άνθρωπος που κάτι κρύβει, και αυτό το "κάτι" είναι ένας κρυφός σκοπός, αποφεύγει να κοιτάξει στα μάτια, ανοιγοκλείνει συνεχώς τα βλέφαρα του, παίζει το βλέμμα του εναλλάξ πάνω μια δεξιά μια αριστερά και αυτό γιατί ξέρει ότι δεν είναι ειλικρινής και αποφεύγει την άμεση επαφή με το «υποψήφιο θύμα» του για να μην αποκαλυφθεί η  ψυχή του, που στην προκειμένη δεν είναι «καθαρή»

Επιμένουν «διακριτικά»

Εκείνος που σας πλησιάζει με κρυμμένα κίνητρα, αργά ή γρήγορα θα φανεί. Κάτι θα θέλει από εσάς, και για να του το δώσετε θα πρέπει να σας το ζητήσει. Την πρώτη φορά θα το πετάξει σε κάποια «άσχετη» για εσάς στιγμή, η οποία δεν θα είναι τόσο τυχαία όσο θα φανεί. Μετά θα αφήσει να περάσει λίγο ο χρόνος, και θα σας επαναφέρει το θέμα με τρόπο. Μετά για λίγο πάλι παύση και σε ανύποπτο ξανά χρόνο, θα σας το ξαναθυμίσει. Κάθε φορά με ολοένα και πιο εμπλουτισμένη επιχειρηματολογία και πειστήρια , τα οποία θα συνοδεύονται και από μία δική σας αποθέωση ως προς τα προσόντα και τις ικανότητές σας!

Κάτι δεν σου πάει

Όσο και αν δεν το εμπιστεύεστε , το ένστικτό σας είναι εκεί και σας μιλάει. Η αφηρημένη αυτή αίσθηση που μερικές φορές πλανάται στον αέρα όταν είμαστε με κάποιον, την οποία δεν μπορούμε πάντα να προσδιορίσουμε ούτε και να εξηγήσουμε αλλά είναι εκεί παρούσα, και σας κάνει να πιστεύετε πως με το εν λόγω άτομο κάτι δεν πάει καλά, είναι πολύ πιο κραυγαλέα απ όσο φαντάζεστε.

Όταν η συναναστροφή σας με κάποιον άνθρωπο συνοδεύεται από το « δεν ξέρω τι, αλλά κάτι δεν μου αρέσει σε αυτόν» , από μόνο του είναι αρκετό για να σας βάλει σε επιφυλακή και να περιμένετε πότε θα «σκάσει» η «έκπληξη»

Πάντα γίνονται εκείνοι το επίκεντρο

Μπορεί να νομίζετε πως εσείς είστε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του, γιατί σας έχει από κοντά, σας φροντίζει με υπερβολή, σχεδόν σας «γλείφει», με κολακείες, θαυμασμό και  όλα τα συναφή μέσα, ωστόσο  για τον άνθρωπο που σας πλησιάζει με «σκοπό» δεν είστε παρά μόνο το μέσο για να ικανοποιήσει αυτό που θέλει. Και θα το καταλάβετε γιατί στο τέλος της ημέρας η κουβέντα θα καταλήξει γύρω από το πρόσωπο τους και τις ανάγκες τους γιατί αυτές  και μόνο αυτές είναι  το ζητούμενο του .

Οικειότητα

Θα το παίζει τόσο άνετος που η τόση οικειότητα θα αρχίσει να ενοχλεί.  Θα είναι χαλαρός, (παραπάνω από όσο πρέπει) θα δείχνει την οικειότητα αυτή με κινήσεις και λόγια, θα τη μοστράρει κιόλας όποτε και όσο τον συμφέρει, και θα δίνει την αίσθηση στους άλλους ότι αυτός μαζί σας έχει φάει ψωμί και αλάτι. Τέλος , πίσω από την πλάτη σας, θα ενστερνίζεται πράγματα για τη σχέση σας, που απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα.

Πως τους αντιμετωπίζεις;

Προσωπικά μιλώντας,  όταν τους παίρνω πρέφα, τους αφήνω  να παίξουν το παιχνίδι τους, συχνά τους αφήνω να πιστεύουν πως είμαι και χαζή, τους δημιουργώ την εντύπωση πως είναι ένα βήμα πριν το στόχο τους και εκεί που ονειρεύονται απλά δεν ξυπνούν ποτέ! Μένουν με το όνειρο στο χέρι, και δεν μπορούν να απαντήσουν και το ερώτημα «που χάλασε το πράγμα.»

Επιστροφή στo Ευ Ζην και Ψυχολογία

close and return