close and return
eleonora meleti blog

19 αντικείμενα καθημερινής χρήσης των οποίων δεν γνώριζες την ημερομηνία λήξης

19 αντικείμενα καθημερινής χρήσης των οποίων δεν γνώριζες την ημερομηνία λήξης

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Wellbeing and Psychology on November 30, 2016

Από την παρακάτω λίστα, οι περισσότεροι έχουμε τα πάντα! Γνωρίζουμε όμως ποια είναι η ημερομηνία λήξης αυτών των αντικειμένων; Για κάνε μία ανάγνωση και απάντησε μόνος σου στον εαυτό σου.

Κρεβατοκάμαρα


Μαξιλάρια: Τα μαξιλάρια έχουν ζωή 2-3 χρόνια! Το διάστημα αυτό είναι καλό για να διατηρούν στο σχήμα τους, αλλά αν ξεπεραστεί πλην του ότι μπορεί να πάψουν να είναι βολικά και ορθοπεδικά, γίνονται και ιδανική φωλιά σε ακάρεα.

Παντόφλες: Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο , οι παντόφλες ακόμα και στη χειμερινή τους έκδοση, μπορεί να γίνουν εστία για την ανάπτυξη μυκήτων κάτι που δεν θέλουμε για τα πόδια μας. Ιδανική διάρκεια ζωής: 6 μήνες!Μπάνιο


Σφουγγάρια: Κάθε δύο εβδομάδες οφείλεται να αλλάζετε σφουγγάρι! Τόσο σύντομη είναι η ζωή τους, και αν την επεκτείνετε ρισκάρετε να δείτε στην πλάτη σας λευκά σημάδια που δεν είναι τίποτε άλλο από μύκητες!

Οδοντόβουρτσα: 3 μήνες μπορεί να είναι αποδοτική μία οδοντόβουρτσα. Μετά τους 3 μήνες, οι τρίχες της ανοίγουν ενώ τα βακτήρια κάνουν αποικίες τόσο στην οδοντόβουρτσα σας όσο και στο στόμα σας!

Πετσέτες: Και αυτές μπορούν να φιλοξενήσουν μύκητες και βακτήρια που δεν θέλουμε να κολλήσουν στο δέρμα μας, γι αυτό μην ξεχνάτε να αλλάζετε τις πετσέτες σας κάθε 3 χρόνια! Οι πετσέτες θαλάσσης, έχουν για σεζόν, ένα καλοκαίρι!

Οξιζενέ: Το πλέον βασικό υγρό για το φαρμακείο σας, αν είναι σε κλειστό μπουκάλι μπορείτε να το κρατήσετε περισσότερο από ένα χρόνο! Αν έχετε ανοίξει το μπουκάλι, έχετε περιθώριο να το τελειώσετε σε 2 μήνες!Μπουντουάρ


Βούρτσα: Νομίζετε πως οι βούρτσες δεν έχουν ημερομηνία λήξης; Αμ έχουν ! Αν είναι πλαστικές , πέρα του ότι πρέπει να τις καθαρίζετε κάθε 4 εβδομάδες, απαιτούν αλλαγή κάθε χρόνο. Αν η τρίχα δε , είναι φυσική, η αλλαγή έρχεται νωρίτερα στους 7 μήνες.

Αρώματα: Αν είναι eau de toialette και σε κλειστό μπουκάλι, η ζωή του διαρκεί 4 χρόνια! Αν το έχετε ανοίξει ο μέσος όρος ζωής πέφτει στα 2 χρόνια. Αν είναι eau de parfum χάρη στα αιθέρια έλαια που περιέχει, μπορεί να αντέξει για 3 χρόνια ακόμα και με ανοικτό μπουκάλι!


Παιδικό δωμάτιο


Πιπίλες: Κάθε 2 με 5 εβδομάδες οι πιπίλες πρέπει να αλλάζουν! Το λαστέξ έχει μικρή διάρκεια ζωής, σπάει εύκολα και φθείρεται με αποτέλεσμα να επιτρέπει τη συσσώρευση βακτηρίων στη θηλή τους.

Παιδικό καθισματάκι αυτοκινήτου: Σας βγάζει δεν σας βγάζει για δύο παιδιά αν τα κάνετε κοντά το ένα με το άλλο, καθώς η διάρκεια ζωής τους είναι από 6 έως 10 χρόνια, και αυτό γιατί με τον καιρό, το πλαστικό υφίσταται φθορές που αλλοιώνει τη χρήση, επομένως και την ασφάλεια που υπόσχονται.Ντουλάπα


Στηθόδεσμος: Και όμως! Τα σουτιέν πεθαίνουν και αυτά! Καθώς χάνουν γρήγορα την εφαρμογή και την ελαστικότητα τους, ένα σουτιέν να ξέρετε πως αντέχει τα...βάρη για 1 μόλις χρόνο!

Αθλητικά Παπούτσια: Αν δεν το γνωρίζετε τα αθλητικά παπούτσια αν δεν είναι τα κατάλληλα ή αν τα έχετε χιλιοχρησιμοποιήσει, τότε μπορεί οι επιπτώσεις να είναι άμεσες στην υγεία σας. Περισσότερα από 150 με 200 χιλιόμετρα δεν πρέπει να «βγάζετε» με ένα ζευγάρι! Αυτό σημαίνει πως κατά μέσο όρο κάθε χρόνο, χρειάζεστε καινούρια.Κουζίνα


Μπαχαρικά: Αν είστε λάτρεις των μπαχαρικών , βοτάνων και μυρωδικών, θα γνωρίζετε ήδη πως μετά από 1-3 χρόνια, ανάλογα με το είδος, χάνουν την ένταση τους σε γεύση και μυρωδιά.

Αλεύρι: Από 6 μήνες έως 1 χρόνο το περισσότερο μπορείτε να αποθηκεύσετε το αλεύρι χωρίς κίνδυνο.Γενικής χρήσης αντικείμενα


Πυροσβεστική φωλιά: Μακάρι να μην την χρησιμοποιήσετε ποτέ, αλλά αν χρειαστεί προσέξτε να μην έχετε ξεπεράσει τα 15 χρόνια που θα έχετε στην κατοχή σας έναν πυροσβεστήρα, γιατί κανείς δεν σας υπόσχεται να «σβήσει» καταστάσεις αν είναι μεγαλύτερος ηλικιακά!

Πολύμπριζα: 1 με 2 χρόνια αντέχουν, και δεν έχω επιχείρημα.

Καθαριστικά: 3 μήνες έχουν ζωή, αν και λογικά αν είστε επιμελής και καθαρός μάλλον θα τα «τελειώνετε» πιο γρήγορα απ ότι τελειώνει η ζωή τους.

Εντομοκτόνα: Αν έχετε κατσαριδοκτόνο, περισσότερο από 1 χρόνο στο ντουλάπι σας, τότε έχετε και κατσαρίδες στο σπίτι σας. Πως αλλιώς να σας πω ότι η ζωή τους είναι κοντά στους 12 μήνες, για ένα έντομο που μπορεί να επιβιώσει και πυρηνικής επίθεσης.


close and return

Επιστροφή στην Κατηγορία Eυζήν και Ψυχολογία