close and return
 Ψυχολογία και Ευζήν

Δες τι μπορεί να σου συμβεί, αν εμπιστεύεσαι το σύμπαν 

Δες τι μπορεί να σου συμβεί, αν εμπιστεύεσαι το σύμπαν 

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Wellbeing and Psychology on July 12, 2016

Είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια όλοι να μιλούν για τον νόμο της έλξης , τη δύναμη του σύμπαντος και την ενέργεια. Λίγοι όμως είναι εκείνοι που πραγματικά έχουν καταλάβει το πόσο σημαντικό είναι να συνειδητοποιείς όλα αυτά που προσπαθείς να εισάγεις στη ζωή σου, επειδή η μόδα το επιβάλει. 

Όλοι εκείνοι που ψάχνονται, ή νομίζουν ότι ψάχνονται , είναι καλοί στη θεωρία, όταν όμως έρθει η  ώρα για δράση, παραλύουν. Δεν είναι σε θέση να καταλάβουν τη μαγεία που κρύβουν οι λέξεις, όταν πυροδοτούνται και ενεργοποιούνται από τη βαθιά πίστη. 

Αν λοιπόν είσαι οπαδός της θετικής σκέψης, αλλά γκρινιάζεις, αν πιστεύεις στο νόμο της έλξης και την ίδια ώρα όλα σου πάνε στραβά, αν εξακολουθείς να περιμένεις να φτιάξει η ζωή σου αντί να την απολαμβάνεις ήδη, τότε κάτι κάνεις λάθος και πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή την καλή δουλειά με τον εαυτό σου. 

Γιατί απλά όταν κάποιος εμπιστεύεται το σύμπαν, και τη ροή της ενέργειας, τότε να τι συμβαίνει στη ζωή του. 

Αναλαμβάνεις την ευθύνη των λόγων και των πράξεων σου 

Δεν σου φταίνε πια οι άλλοι! Το πιο εύκολο στη ζωή αυτή είναι να κατηγορούμε πάντα τους γύρω μας για ό,τι μας συμβαίνει. Είναι εύκολο, γρήγορο και ανακουφιστικό. Δεν είναι όμως αληθινό. Είμαστε οι απόλυτοι υπεύθυνοι για τις επιλογές μας. Όχι για τις επιρροές μας, αλλά για τις τελικές επιλογές μας. Και σίγουρα κάποιες από αυτές μπορεί να είναι και λάθος. Δεν είναι κακό να κάνει κανείς λάθος επιλογές. Κακό είναι να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του πάνω σε αυτές και να μην προχωράει παρακάτω αναγνωρίζοντας στον εαυτό του πως μέσα από τα λάθη μπορεί να μάθει και να εξελιχθεί.

Πηγαίνεις με τη ροή της ενέργειας 

Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζεις που πρέπει να επιμείνεις και που πρέπει να κάνεις πίσω. Όταν μία πόρτα δεν ανοίγει, σημαίνει πως δεν είναι η δική σου πόρτα. Μην ξοδεύεις περισσότερη ενέργεια και χρόνο σε κάτι που βλέπεις πως δεν έχει ροή. Το πιθανότερο είναι να μην πρέπει να ακολουθήσεις αυτό το δρόμο. 

Κρατάς πάντα την δική σου ενέργεια σε υψηλά και θετικά επίπεδα

Αυτό σημαίνει πως δεν έχει χώρο για κουτσομπολιά, κακίες, μικρότητες και συμπεριφορές που δεν σου προσφέρουν καμία εξέλιξη εσωτερική αλλά και εξωτερική. Αποφεύγεις να συμμετέχεις σε κάθε αντίστοιχη οπισθοδρομική δραστηριότητα και όταν απλά δεν σου αρέσει κάτι ή κάποιος, απέχεις. 

Είσαι ευγνώμων 

Το μεγαλύτερο ελάττωμα των ανθρώπων του δυτικού κόσμου είναι το γεγονός ότι δεν ευχαριστεί ποτέ για όλα όσα έχει. Βουτηγμένος στη μιζέρια και την αγνωμοσύνη, πρέπει να πάθει για να μάθει, ή να χάσει για να εκτιμήσεις. Ο άνθρωπος που συνειδητοποιεί το μαγικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύμπαν, απλά ευχαριστεί για όλα όσα ήδη έχει.

Περιμένεις μόνο το καλό

Γνωρίζοντας καλά πως αυτό που φοβάσαι το ζεις, και αυτό που δεν θέλεις το παθαίνεις, έχεις μάθει να εστιάζεις μόνο σε όλα εκείνα που θες να δεις να πραγματοποιούνται στη ζωή σου. Τα παραγγέλνεις όπως παραγγέλνεις το φαγητό σου στο εστιατόριο. Δεν λες ποτέ τι δεν θες! Λες πάντα εκείνο που λιγουρεύεσαι και ακριβώς έτσι όπως το θες!

Απολαμβάνεις την παρέα των άλλων 

Η δυσφορία που μπορεί να σου προκαλεί η συναναστροφή σου με τους ανθρώπους δεν έχει χώρο πια στη ζωή σου. Ακόμα και όταν δεν συμπαθείς κάποιον βρίσκεις τον τρόπο να τον έχεις γύρω σου χωρίς να αφήνεις την παρουσία του να επιδρά πάνω σου.

Αναγνωρίζεις ότι η ομορφιά είναι στα απλά πράγματα 

Ένα ηλιοβασίλεμα, μία όμορφη λέξη που θα πεις ή θα ακούσεις, ένας περίπατος στη φύση, η θάλασσα , τα ζώα, η αλήθεια στους ανθρώπους, κερδίζουν έδαφος στη ζωή σου, έναντι σε μία ακριβή τσάντα, μία άσκοπη κοσμική συνεύρεση , ή την ανάλωση σου σε λάθος πράγματα και ανθρώπους.

Επιζητάς τη χαρά 

Η  μιζέρια δεν σου λέει τίποτα πια. Έχεις ξεφύγει από το δράμα της πονοπαγίδας και θέλεις μόνο χαρά ηρεμία και γαλήνη στη ζωή σου. Και επειδή αυτό θες, αυτό επιδιώκεις κιόλας. 

Αναγνωρίζεις τη συγχρονικότητα και τις συμπτώσεις 

Καταλαβαίνεις πως όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σου, γίνονται την κατάλληλη στιγμή και πως το ένα γεγονός συνδέεται με το άλλο, μέσω μίας αόρατης κλωστής που στόχο έχει να σε οδηγήσει εκεί που πρέπει να είσαι και εκεί που πρέπει να πας για να εξελιχθείς. Δεν προσπερνάς τα γεγονότα, και όταν αυτά δεν συμβαδίζουν με τα θέλω σου, αποστασιοποιείσαι και προσπαθείς να δεις μήπως τα θέλω σου είναι λάθος, ή ο τρόπος που τα διεκδικείς δεν είναι αποτελεσματικός. Είσαι όμως ξάγρυπνος και σε θέση να διαβάζεις τα κρυμμένα μηνύματα πίσω από όλα όσα συμβαίνουν. 

Επιστροφή στo Ευ Ζην και Ψυχολογία

close and return