close and return
 Ψυχολογία και Ευζήν

Καιρός για λίγη σαμπάνια....

Καιρός για λίγη σαμπάνια....

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Wellbeing and Psychology on July 08, 2016

Μπορεί οι καιροί να είναι χαλεποί, ωστόσο πρέπει όλοι από σήμερα και στο εξής να βάλουμε τη... σαμπάνια στο καθημερινό μας πρόγραμμα , και μάλιστα κατά μέσα όρο κατανάλωσης τα ...τρία ποτήρια !

Μπορεί να ακούγεται ακριβό, αλλά μάλλον αποδεικνύεται και ωφέλιμο καθώς πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως η κατανάλωση σαμπάνιας, μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από ασθένειες όπως η άνοια και το Αλτσχάιμερ!

Ο καθηγητής Τζέρεμι Σπένσερ, που είναι επικεφαλής της έρευνας που διεξάγεται σε ιατρικό κέντρο της Αριζόνας , στις Ηνωμένες Πολιτείες, επισημαίνει πως το μυστικό βρίσκεται στα μαύρα σταφύλια, μία συγκεκριμένη ποικιλία που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του αφρώδους αγαπημένου ποτού.

Όπως αποκαλύπτει τα πρώτα συμπεράσματα από την έρευνα του είναι άκρως ενθαρρυντικά και το ίδιο ασπάζεται και ο εκπρόσωπος του Κέντρου Ατόμων Με Αλτσχάιμερ, με έδρα επίσης στην πολιτεία της Αριζόνας, τονίζοντας ωστόσο πως πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερες έρευνες για να έχουμε άκρως ασφαλή πορίσματα.

Προς το παρόν όμως, όλα δείχνουν πως η κατανάλωση σαμπάνιας, από άτομα που ήδη πάσχουν από άνοια ή Αλτσχάιμερ σε αρχικό στάδιο , καθυστέρησε την εξέλιξη των συμπτωμάτων κατά έτη, ενώ βελτίωσε σημαντικά την μνήμη και την αντίληψη των ασθενών που άρχισαν να ανταποκρίνονται θετικά σε ερεθίσματα που μέχρι τότε δεν αντιλαμβάνονταν.

Η μελέτη έγινε με ημερήσια κατανάλωση του ποτού, στα τρία ποτήρια, και η ποικιλία που επιλέχθηκε δεν ήταν από τις ακριβές. Στην υγεία μας! 

Επιστροφή στo Ευ Ζην και Ψυχολογία

close and return