close and return
4 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι όταν νιώθεις να έχεις αποτύχει

4 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι όταν νιώθεις να έχεις αποτύχει

4 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι όταν νιώθεις να έχεις αποτύχει..

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Psychology and Wellbeing on July 05, 2016

Κανείς δεν είπε πως η ζωή είναι εύκολη, δίκαιη ή αβίαστη. Για τους όλους μας έχει τα εμπόδια της, τις δυσκολίες και τις αναποδιές της, που λογικό είναι όταν τις αντιμετωπίζουμε να νιώθουμε ηττημένοι, απογοητευμένοι ακόμα και θυμωμένοι. Όλα όμως είναι παροδικά, και  όλα έχουν να μας δώσουν ένα μάθημα. Μέσα στη μεταβατική διαδικασία και την επεξεργασία μίας αποτυχίας ή δυσκολίας, αν καταφέρεις να βρεις λίγα λεπτά ψυχραιμίας για να σκεφτείς αντικειμενικά και αποφορτισμένα, θα συνειδητοποιήσεις τα εξής:

Δεν βρίσκεσαι παρά μόνο εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεσαι

Αυτά τα λόγια σε ελεύθερη μετάφραση , είχε χρησιμοποιήσει και ο Τζον Λένον το 1967 και φαίνεται πως είχε δίκιο.

Είμαστε όπου είμαστε ως αποτέλεσμα των επιλογών μας σε συνδυασμό με τις συνθήκες και τις συγκυρίες της ζωής. Αυτό δεν είναι μοιρολατρικό. Είναι κάτι που αν το συνειδητοποιήσει κανείς, θα καταλάβει πως η ζωή του καθενός είναι ένα θεϊκό πλάνο για τη δική του προσωπική εξέλιξη και πρόοδο. Κάθε εμπόδιο έρχεται στη ζωή μας για να μας δείξει έναν δρόμο, να μας επιστήσει την προσοχή σε κάτι, να μας μεταφέρει ένα μάθημα ή ένα μήνυμα και να πάμε παρακάτω. Ο αγαπημένος αρχαίος Αριστοτέλης είχε πει πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία.

Το ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο «μηδέν» δεν σημαίνει πως θα παραμείνουμε εκεί. Σίγουρα για να ζούμε το σήμερα, έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και άλλα σημεία «μηδέν» που τότε φάνταζαν απροσπέλαστα.

Το ότι έχεις τώρα κάποια δυσκολία θα κάνει την επιτυχία στο μέλλον ακόμα πιο γλυκιά

Θα δανειστώ και πάλι τα λόγια κάποιου άλλου, αυτή τη φορά του Θεόδωρου Ρούσβελτ ο οποίος είχε πει πως « δεν αξίζει να έχεις τίποτα στον κόσμο αν αυτό δεν συνεπάγεται δουλειά, κόπο, προσπάθεια». Και έχει δίκιο. Και αυτό θα έπρεπε να ισχύει για όλους τους τομείς. Ανθρώπινες σχέσεις, επαγγελματική επιτυχία, ευτυχία...

Στο εξωτερικό πολλοί μεγιστάνες, αποφεύγουν να αφήσουν τις αμύθητες περιουσίες τους στα παιδιά τους ή τους στέφουν κληρονόμους τους με περιοριστικούς όρους και προϋποθέσεις για έναν και μοναδικό λόγο: Ξέρουν πολύ καλά πως αν δεν κοπιάσεις για κάτι , δεν το εκτιμάς.

Έτσι λοιπόν και συ να θυμάσαι πως μπορεί να ζηλεύεις όλους εκείνους στους οποίους η ζωή μοιάζει να χαρίζεται αβίαστα, ωστόσο η γεύση της επιτυχίας και της κατάκτησης είναι πολύ πιο γλυκιά, όταν έχεις κοπιάσει , μοχθήσει και προσπαθήσει για κάτι.

Κάνεις πάντα το καλύτερο που μπορείς

 Όσο αυτό ισχύει για σένα , όσο πραγματικά το πιστεύεις και το εφαρμόζεις στη ζωή σου τότε , δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι , και το μόνο που έχεις να περιμένεις είναι η στιγμή εκείνη που το καλύτερο του εαυτού σου θα δικαιωθεί.

Έχεις πετύχει πολλά περισσότερα απ όσα έχεις αποτύχει.

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι έλεγαν πως στη ζωή ένας άνθρωπος έχει τόσες χαρές όσες και λύπες . Απλά τις λύπες τις βιώνουμε πιο έντονα.

Αν κοιτάξεις πίσω σου , θα δεις και πρέπει να αναγνωρίσεις στον εαυτό σου όλα όσα έχεις καταφέρει, μικρά και μεγάλα σε όλους τους τομείς της ζωή σου.Η αυτοκριτική είναι σίγουρα απαραίτητη, αλλά πρέπει να γίνεται στην κατάλληλη στιγμή. Όπως και  αυτοαναγώριση...

Θυμήσου όλα όσα έχεις καταφέρει και κατάλαβε πως χάρη σε όλες αυτές τις κατακτήσεις έχεις φτάσει στο σήμερα, για να συνεχίσεις στο αύριο...Τα καλύτερα έρχονται ...

Επιστροφή στo Ευ Ζην και Ψυχολογία

close and return