close and return
Συνταγή για  Τηγανίτες από βρώμη

Συνταγή για Τηγανίτες από Βρώμη...

Τηγανίτες από βρώμη

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Food and Ecology on April 11, 2016

Υλικά

4 κουταλιές της σούπας βρώμη
2 ασπράδια αυγών
Βανίλια
Λάδι
Μέλι
Κανέλα
Ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση

Αλείβετε με ένα βαμβακάκι το τηγάνι με λάδι. Δεν χρειάζεται να βάλετε πολύ. Στη συνέχεια τοποθετείτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά για να αρχίσει να «καίει». Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τη βρώμη με τα ασπράδια αυγών. Ρίχνετε τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά. Κάντε το για αρκετή ώρα γιατί αν η βανίλια δεν διαλυθεί καλά μπορεί να «πικρίσει» τη γεύση του μείγματος.

Το τηγάνι έχει αρχίσει ήδη να καίει, και εσείς ρίχνετε μέσα το μείγμα. Το «ανοίγετε» με ένα πιρούνι δίνοντας του σχήμα τηγανίτας και το ψήνετε καλά και από τις δύο πλευρές έως ότου να «ροδίσει» απ έξω και να ψηθεί καλά από μέσα. Μην το παρακάνετε και ξεραθεί τελείως. Αν θέλετε να βγει το αποτέλεσμα λίγο πιο ζουμερό, μέσα στο μείγμα, πριν το ρίξετε στο τηγάνι, μπορείτε να προσθέσετε και μία κουταλιά της σούπας γάλα.

Μόλις η τηγανίτα είναι έτοιμη την σερβίρετε σε ένα πιάτο και από πάνω προσθέτετε το μέλι, τους ξηρούς καρπούς και την κανέλα, σύμφωνα με τα γούστα και την αρέσκεια σας. Αν επιθυμείτε μπορείτε να βάλετε τους ξηρούς καρπούς στο multi και να τους κάνετε σκόνη, απλά σε αυτή την περίπτωση προσέξτε την ποσότητα που θα βάλετε γιατί μπορεί να «ανεβάσει» τις θερμίδες. Αν ωστόσο η σιλουέτα σας δεν σας απασχολεί ,αντί για ξηρούς καρπούς και μέλι μπορείτε να κάνετε και άλλους συνδυασμούς όπως, ταχίνι με μέλι, η σοκολάτα τύπου nutella με ξηρούς καρπούς, ή μαρμελάδα σε όποια γεύση προτιμάτε. Ιδανικό για πρωινό, ή κατάλληλο ακόμα και για γλυκό αν θέλετε να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας, χωρίς τύψεις.

Επιστροφή στην Οικολογία και Διατροφή

close and return