close and return
Συνταγή για σπιτικό μείγμα επάλειψης

Συνταγή για σπιτικό μείγμα επάλειψης με γεύση που παραπέμπει σε πραλίνα φουντουκιού

Συνταγή για σπιτικό μείγμα επάλειψης με γεύση που παραπέμπει σε πραλίνα φουντουκιού

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Food and Ecology on June 08, 2016

Υλικά:

Ταχίνι
Μέλι
Ξηροί καρποί  / (Λιναρόσπορος προαιρετικά) ( αλεσμένα σε σκόνη)
Κακάο
Κανέλα

* ο λιναρόσπορος δεν είναι απαραίτητος. Συνίσταται λόγω της θρεπτικής του αξίας.  Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να τον παραλείψετε. Επίσης η έντονη γεύση του απομακρύνει τη γεύση του μείγματος απο την αίσθηση “ πραλίνας φουντουκιού”.

Εκτέλεση:

Η ποσότητα των υλικών εξαρτάται από την ποσότητα μείγματος που θέλετε να κάνετε.

Με την παρακάτω συνταγή μπορείτε να αλείψετε δύο φέτες ψωμί του τοστ.

Έχετε αλέσει σε σκόνη τους ξηρούς καρπούς  της αρεσκείας σας και τον λιναρόσπορο. Ο λιναρόσπορος λόγω της ιδιαίτερης γεύσης του δεν αρέσει σε πολλούς. Εδώ στο βίντεο τον έχω συμπεριλάβει, ωστόσο προσωπικά δεν μου ταιριάζει τόσο στη γεύση. Επειδή η γεύση του μείγματος θυμίζει πολύ μείγμα τύπου σοκολάτας,  (νουτέλα )ο ξηρός καρπός που του ταιριάζει απόλυτα είναι το φουντούκι.

Παίρνετε μία κουταλιά της σούπας από κάθε υλικό.

Μία κουταλιά της σούπας μέλι

Μία κουταλιά της σούπας ταχίνι

Μία κουταλιά της σούπας κακάο

Μία κουταλιά της σούπας ξηρούς καρπούς αλεσμένους

Λιγότερο από μία κουταλιά της σούπας κανέλα για να μην πικρίσει.

Προαιρετικά λιναρόσπορος, προσοχή στην ποσότητα, έχει έντονη γεύση

Τα ανακατεύετε όλα καλά, για αρκετή ώρα, με ένα κουτάλι σε ένα μπολ μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.

Το αλείφετε σε ψωμί, ή φρυγανιά, κράκερ ή τσουρέκι, σε κρουασάν, ή ακόμα και σε κουακερόπιτα για ένα σούπερ πρωινό.

Αν το θέλετε λιγότερο συμπαγές και πιο κρεμώδες αυξήστε τις ποσότητες  σε ταχνίνι και μέλι.

Τέλειο για ένα ιδανικό και υγιεινό πρωινό, ωραία πρόταση για τα παιδιά, βολικό και γρήγορο για σνακ, ό,τι καλύτερο για τις λιγούρες...

Επιστροφή στην Οικολογία και Διατροφή

close and return