close and return
Με αυτό το μείγμα θα κάνεις τον καφέ δυναμίτη καύσης!

Με αυτό το μείγμα θα κάνεις τον καφέ δυναμίτη καύσης!

Με αυτό το μείγμα θα κάνεις τον καφέ δυναμίτη καύσης!

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Food and Ecology on November 04, 2016

Αγαπάς τον καφέ;
Σου αρέσει να τον πίνεις και γλυκό;
Μμμ δεν θέλω να σου θυμίσω και πάλι το πόσο κακό κάνει η ζάχαρη... Έχω όμως μία λύση για σένα!

Ένα εκπληκτικό μείγμα που αν το βάζεις κάθε μέρα στον καφέ σου, τότε και γεύση θα έχεις, σαφώς γλυκιά, αλλά και ένα σύμμαχο στην ενίσχυση του μεταβολισμού σου με στόχο την καύση λίπους και θερμίδων.
Τα συστατικά του είναι τρία και αποτελούν και τα τρία μικρούς διατροφικούς θησαυρούς.

Κανέλα


Αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση η κανέλα έχει την ιδιότητα να μειώνει στα σάκχαρα στο αίμα. Ταιριάζει απόλυτα με τον καφέ, γι αυτό άλλωστε συνοδεύει σχεδόν πάντα τον cappuccino.

Mέλι


Ωραίο αγνό ελληνικό θυμαρίσιο μέλι. Είμαστε από τις τυχερές χώρες που έχουν πραγματικά ωραίο μέλι και όχι σιρόπια, όπως σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
Το μέλι περιέχει νιασίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, σίδηρο, ποτάσιο, φώσφορο, ασβέστιο, μειώνει το στρες, δίνει γλυκιά γεύση και ξεγελάει τον οργανισμό όταν έχει όρεξη για γλυκό.

Λάδι καρύδας


Ανήκει στην κατηγορία των λιπαρών, αλλά εκείνων των λιπαρών που είναι απαραίτητα. Κάνει καλό στο συκώτι, ενώ ξυπνά τον μεταβολισμό δίνοντας μας ενέργεια.

Συνταγή


1 κουταλιά του γλυκού κανέλα

¾ κούπας λάδι καρύδας

½ κούπα μέλι

Εκτέλεση


Αναμιγνύετε όλα τα συστατικά μαζί μέχρι να δημιουργήσετε ένα απαλό ομοιόμορφο μείγμα. Το τοποθετείτε σε ένα μπολ το οποίο και σκεπάζετε με μία προστατευτική μεμβράνη, και το βάζετε στο ψυγείο για να “σταθεί”.

Κάθε πρωί μπορείτε να βάζετε στον καφέ σας, μία ή δύο κουταλιές του γλυκού από το μείγμα, ανάλογα με το γευστικό σας γούστο.


close and return

Επιστροφή στην Κατηγορία Οικολογία και Διατροφή