close and return
Ποιες τροφές είναι τοξικές για δέρμα

Ποιες τροφές είναι τοξικές για το δέρμα

Ποιες τροφές είναι τοξικές για δέρμα

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Ecology and Food on October 18, 2016

Περνάς εφηβεία και έχεις ακμή; Περιμένεις τον κύκλο σου και το δέρμα σου το φωνάζει; Πέρα από τις συμβουλές ειδικών που θεωρώ ότι θα έχεις λάβει, όταν αντιμετωπίζεις δερματικές παθήσεις, καλό είναι να αναθεωρήσεις λίγο και τη διατροφή σου καθώς υπάρχουν τοξικές τροφές που χωρίς να τις υποπτεύεσαι επιδεινώνουν την κακή κατάσταση του δέρματος σου. Ποιες είναι αυτές;

Αλκοόλ

Βασικά το αλκοόλ δεν είναι επιβλαβές μόνο για το δέρμα αλλά γενικότερα για τον οργανισμό και οι λόγοι είναι λίγο πολύ γνωστοί σε όλους. Τα πολλά ποτά και τα ξενύχτια αναστατώνουν τα επίπεδα ορμονών και αυτό έχει αντίκτυπο στο δέρμα, ενώ επίσης συρρικνώνουν τους δερματικούς πόρους κάτι που εμποδίζει τη φυσική αποτοξίνωση του δέρματος μέσω του ιδρώτα.

Γαλακτοκομικά

Τώρα τελευταία το γάλα και τα παράγωγα του έχουν κάτσει στο σκαμνί για πολλά ! Μία από τις κατηγορίες που δέχονται είναι πως είτε επιδεινώνουν την ακμή είτε πως σε ορισμένες περιπτώσεις την προκαλούν κιόλας.
Από τότε που ήμουν και εγώ μικρή και είχα τεράστιο πρόβλημα ακμής, η δερματολόγος μου, μου είχε κόψει τα γαλακτοκομικά , και εμένα αυτό που κόστιζε γιατί λατρεύω το τυρί. Ο μόνος τρόπος για να με πείσει να απέχω, ήταν όταν μου έλεγε πως δεν πρόκειται ποτέ να μου φύγουν ποτέ τα σπυριά από το πρόσωπο.

Ζάχαρη

Όσο γλυκιά είναι τόσο κακιά είναι επίσης και το έχουμε πει και άλλες φορές εδώ σε αντίστοιχα άρθρα. Μόνο να σας υπενθυμίσω πως ένα από τα βασικά κακά της ζάχαρης, είναι η πρόωρη γήρανση! Δεν είναι τυχαίο πως η ιατρική κοινότητα τη χαρακτηρίζει ως το πιο ύπουλο νόμιμο ναρκωτικό που κυκλοφορεί. Η ζάχαρη «γερνάει» τα κύτταρα ( γι αυτό και θεωρείται πως προκαλεί και διάφορες μορφές καρκίνου), κλείνει τους δερματικούς πόρους, αλλάζει την ισορροπία των ορμονών, επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος και όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα ένα στεγνό, πολύπαθο δέρμα.

Αλάτι

Περίπου ό,τι ισχύει για την επίδραση της ζάχαρης στο δέρμα, το ίδιο ισχύει και για το αλάτι, με τη διαφορά ότι το άλας δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για καρκίνο, ενώ βοηθάει σε ορισμένες περιπτώσεις ( και στις σωστές ποσότητες) τον οργανισμό να πάρει τα πάνω του! Θα μου πεις και η ζάχαρη το κάνει. Συμφωνούμε! Με τη διαφορά ότι η ζάχαρη έχει υποκατάστατα ( χημικά και φυσικά, τα χημικά δεν τα προτείνω) ενώ το αλάτι όχι! Τέλος το περίεργο με το αλάτι είναι πως όσο κακό κάνει στην ακμή αν το καταναλώνεις με το φαγητό, τόσο καλό και ακόμα μεγαλύτερο κάνει, όταν το χρησιμοποιείς ως καλλυντικό. Το αλατόνερο χρησιμοποιείται για τη θρέψη πληγών, όπως και για την αντιμετώπιση του σταφυλόκοκκου.

close and return

Επιστροφή στην Κατηγορία Οικολογία και Διατροφή