close and return
Πιττάκια σφολιάτας με αυγό

Πιττάκια σφολιάτας με βιολογικά αυγά..

Πιττάκια σφολιάτας με βιολογικά αυγά

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Food and Ecology on April 11, 2016

Υλικά

Ζύμη σφολιάτα
Βιολογικά Αυγά
Παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Η ποσότητα των υλικών ορίζεται από την ποσότητα φαγητού που θέλετε να φτιάξετε.

Εκτέλεση

Λαδώνετε ένα φορμάκι από εκείνα που χρησιμοποιείτε για την παρασκευή muffin . Αν σας αρέσει το λάδι τρούφας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτό γιατί δίνει υπέροχο άρωμα και ταιριάζει με το αυγό. Ανοίγετε το φύλο της ζύμης και με ένα φλυντζανάκι , δημιουργείτε τη βάση της ατομικής πιτούλας. Τις τοποθετείτε στο φορμάκι.

Στη συνέχεια κόβετε λωρίδες ζύμης ώστε να δημιουργήσετε και την περίμετρο της πίτας , πάντα με οδηγό το φορμάκι. Μόλις ολοκληρώσετε, ρίχνετε μέσα ολόκληρο το αυγό. Αν δεν θέλετε τους κρόκους , η συνταγή λειτουργεί το ίδιο, αν και λιγότερο γευστικά, και μόνο με τα ασπράδια. Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και βάζετε το φορμάκι σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς. Στα είκοσι λεπτά, τα πιττάκια είναι έτοιμα , με το αυγό να είναι «σφιχτό». Αν το προτιμάτε μελάτο, βγάζετε τα πιττάκια λίγα λεπτά νωρίτερα.

Επιστροφή στην Οικολογία και Διατροφή

close and return