close and return
Background Image

Aς κάνουμε και ένα Cheese cake σοκολάτας χωρίς ψήσιμο..

Συνταγή για Cheese cake σοκολάτας χωρίς ψήσιμο..

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Food and Ecology on April 30, 2016

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα σοκολάτα με γέμιση
400- 450 γρ σοκολάτα για άλειμμα (ένα βάζο)
200 – 220 γρ τυρί κρέμα ( μία κανονική συσκευασία)
400- 440 γρ κρέμα γάλακτος
1/3 βούτυρο χωρίς αλάτι
Κακάο ή σοκολάτα λευκή, σοκολάτα γάλακτος , σοκολάτα κουβερτούρα.

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μπισκότα στο multi . Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα στη βάση ενός πιάτου, ή μίας πιατέλας, χρησιμοποιώντας τσέγκι ή και χωρίς. Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο για όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σειρά έχει η κρέμα. Χτυπάμε τη κρέμας γάλακτος για περίπου τρία λεπτά ώσπου να «σταθεί». Κρατάμε τη μισή ποσότητα της κρέμας γάλακτος που πλέον είναι σαντιγί και μέσα εκεί προσθέτουμε τη σοκολάτα και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ χειρός έως ότου γίνει μία πηχτή όμορφη κρέμα. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση που τόση ώρα σφίγγει στο ψυγείο. Αφού το απλώσουμε ομοιόμορφα , από πάνω προσθέτουμε και την υπόλοιπη σαντιγί.

Στο τέλος γαρνίρετε. Είτε με μπόλικη δόση κακάο ( αυτό θα μπορούσατε να το κάνετε και πριν το σερβίρισμα γιατί όσο το κακάο μένει στο ψυγείο κάνει «ρωγμές» και οπιτκά μετά χρειάζεται διόρθωση) Είτε με τη λευκή σοκολάτα , την κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος , αφού πρώτα τις κομματιάσετε στο multi . Αν προτιμάτε τρούφα , ή όποια άλλη γαρνιτούρα, όπως θρυμματισμένα μπισκότα ή σιρόπι καραμέλας, τολμήστε το. Το γλυκό είναι έτοιμο για ψυγείο. Μετά από 4 ώρες μπορεί να σερβιριστεί, αν και θα ήταν ακόμα καλύτερα αν το αφήνατε να «δέσει» όλη νύχτα στο ψυγείο.

Επιστροφή στην Οικολογία και Διατροφή

close and return