close and return
Ρύζι από κουνουπίδι

«Ρύζι» από κουνουπίδι

«Ρύζι» από κουνουπίδι

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Food and Ecology on April 11, 2016

Υλικά

1 κουνουπίδι
Αρακάς
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μανιτάρια
Γαρίδες
Σόγια
Λάδι
Πιπέρι
1 αυγό

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το κοτσάνι από το κουνουπίδι και το κόβουμε σε φουντάκια. Στη συνέχεια το βάζουμε το multi έως ότου το πολτοποιήσουμε. Σε ένα τηγάνι, σωτάρουμε σε λίγο λάδι, τον αρακά, τα μανιτάρια , το κρεμμύδι και τις γαρίδες. Σε περίπτωση που τρώτε κρέας μπορείτε να αντικαταστήσετε τις γαρίδες με κοτόπουλο ή μοσχάρι. Αν πάλι δεν τρώτε μαλάκια, ψάρι αλλά ούτε και κρέας, η συνταγή βγαίνει το ίδιο νόστιμη και χωρίς αυτά. Μόλις σωταριστούν τα υλικά προσθέτετε το κουνουπίδι και το αφήνετε στη φωτιά ανακατεύοντας καλά. Σιγά σιγά αρχίζετε να προσθέτε το πιπέρι τη σόγια. Βάλτε όση ποσότητα ταιριάζει στη γεύση σας , δεδομένου ότι η σόγια είναι αλμυρή.
Στο τέλος προσθέτετε και το αυγό, ολόκληρο και συνεχίζετε να ανακατεύετε έως ότου ψηθεί καλά και αυτό.

Το ρύζι από κουνουπίδι είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Τρώγεται πολύ ευχάριστα, όταν δεν είναι πολύ ζεστό. Γίνεται ακόμα καλύτερο , αν καταναλωθεί απευθείας από το ψυγείο! Η γεύση του θυμίζει τηγανιτό ρύζι, γι αυτό και η συνταγή φέρει το όνομα « ρύζι» αν και μέσα έχει ως βασική ύλη το κουνουπίδι. Το κουνουπίδι είναι από τα πιο αγαπημένα υλικά, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές με διάφορους τρόπους. Το συγκεκριμένο πιάτο ενδείκνυται για όσους δεν τρώνε το κουνουπίδι ενώ είναι ένας έξυπνος τρόπος για να πείσεις ένα παιδί να φάει λαχανικά.

Επιστροφή στην Οικολογία και Διατροφή

close and return