close and return
nonoram

Κρέμα βρώμης: Αυτό είναι το αγαπημένο μου πρωινό

Κρέμα βρώμης: Αυτό είναι το αγαπημένο μου πρωινό

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Ecology and Food on December 28, 2016

Συνήθως το  πρωί όταν ξυπνάω, θέλω να φάω κάτι γρήγορο, κάτι που να με χορτάσει αλλά να με κρατήσει κιόλας σε περίπτωση που έχω επιλέξει να κάνω την άσκηση μου τις πρωινές ώρες.

Ειδικά τώρα που ο καιρός είναι κρύος, προτιμώ κάτι ζεστό που να ταιριάζει με τη διάθεση που  έχω για “χουχούλιασμα” ακόμα και στο πρωινό.

Να λοιπόν τι επιλέγω.

Οι νιφάδες βρώμης είναι κάτι που αγαπώ πολύ και οι συνταγές που υπάρχουν προκειμένου να τις απολαύσεις είναι πολλές.

Τελευταία αγαπώ ιδιαίτερα την κρέμα βρώμης.

Είναι πολύ εύκολο να την εκτέλεσης και είναι απίστευτα γευστική.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι 4 κουταλιές νιφάδες βρώμης

Και λίγο γάλα… Εμένα το γάλα δεν μου άρεσε ποτέ, γι αυτό επιλέγω αμυγδαλόγαλα ή ακόμα καλύτερα γάλα καρύδας.

Σε ένα μπρίκι βάζουμε μαζί τη βρώμη και το γάλα , σε ποσότητα τέτοια το γάλα έτσι ώστε να μην βγαίνει “νερουλό” το μείγμα. Αυτό που θέλουμε είναι να δίνεται η αίσθηση της κρέμας.

Τα βράζουμε μαζί, άλλοτε προσθέτοντας λίγη ακόμα βρώμη, είτε λίγο γάλα, αναλόγως με το τι χρειάζεται ώστε να έχουμε την υφή κρέμας.

Σερβίρουμε σε ένα μπολ και μετά αφήνουμε τη φαντασία μας να καλπάσει.

Συνήθως προσθέτω μπανάνα, για κάλλιο και μαγνήσιο, ξηρούς καρπούς, είτε αμύγδαλο ψημένο ανάλατο χωρίς φλούδα, είτε καρύδι που ταιριάζει πολύ, λίγο μέλι, και μπόλικη κανέλα. Αν δεν έχω μπανάνα, βάζω βασιλικούς χουρμάδες που είναι ό,τι πιο νόστιμο έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Η συνταγή αυτή θα σου δώσει ενέργεια, υδατάνθρακες που είναι το καύσιμο του οργανισμού μας και είναι απαραίτητοι στο ξεκίνημα της ημέρας, τα απαραίτητα λιπαρά, και βέβαια γεύση, που όλοι θέλουμε σε κάθε γεύμα!

close and return

Επιστροφή στην Κατηγορία Οικολογία και Διατροφή