close and return
Food and Ecology-Avocado

6 ενδιαφέρουσες πληροφορίες που δεν γνωρίζετε για το αβοκάντο

6 ενδιαφέρουσες πληροφορίες που δεν γνωρίζετε για το αβοκάντο

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Food and Ecology on September 20, 2016

Είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές, και τελευταία από τις πιο μοδάτες. Το αβοκάντο έχει κερδίσει τις εντυπώσεις ενώ στη χώρα μας έγινε ευρέως γνωστό κυρίας μέσα από τη μεξικανική κουζίνα αλλά και το σούσι. Και ενώ πολλοί το τιμούμε δεόντως, διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο, μάλλον θα συνειδητοποιήσεις πως τελικά δεν το ξέρεις και τόσο καλά.

-Το αβοκάντο είναι φρούτο. Αν και πολλοί, λανθασμένα , το θεωρούν λαχανικό.

-Οι πατέρες του αβοκάντο είναι οι Αζτέκοι, καθώς εκείνοι κάνουν τις πρώτες τους αναφορές σε αυτόν τον νόστιμο καρπό.

-Το όνομα του αβοκάντο στη γλώσσα των Αζτέκων είναι «αχουακάλι» που σημαίνει δέντρο- όρχις. Προφανώς εξαιτίας του ...σχήματος του! Και μάλλον γι' αυτό θεωρείται και ...αφροδισιακό.

-Η σάλτσα του αβοκάντο είναι το «γουακαμόλε» που κανονικά λέγεται «αχακουαμίλι» και σημαίνει ακριβώς αυτό που δηλώνει: «σάλτσα αβοκάντο»

-Περιέχει περισσότερο ποτάσιο και από μία μπανάνα

-Το 2013 450 φοιτητές στο Μεξικό πέρασαν στην ιστορία με ένα ρεκόρ γκίνες φτιάχνοντας 109,316 κιλά  γουακαμόλε, βάρος που ξεπερνάει και αυτό ενός ελέφαντα!

close and return

Επιστροφή στην Κατηγορία Διατροφή και Οικολογία