close and return
eleonorameleti.com.gr

Καθαρή συνείδηση καθαρό δέρμα

Καθαρή συνείδηση καθαρό δέρμα

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Beauty and Style on May 13, 2016

Η περιποίηση της επιδερμίδας είναι από τις πλέον βασικές αλλά και βαρετές ρουτίνες στην καθημερινότητα μίας γυναίκας. Ακριβώς, όμως επειδή είναι ρουτίνα συχνά, κάποιες από εμάς «κλέβουμε» από το χρόνο και από τα βήματα που πρέπει να ακολουθούμε για μία σωστή φροντίδα στο δέρμα μας. Τα πράγματα είναι απλά. Και μπορούν να είναι και σύντομα, αν τηρούμε σε καθημερινή βάση, τα απολύτως απαραίτητα για να διατηρούμε ενυδατωμένη και δροσερή την επιδερμίδα μας. Παρακάτω θα βρείτε τι πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα, πρωί και βράδυ, ώστε να πέφτει στο κρεβάτι ήρεμη πως και την μέρα που πέρασε, περιποιήθηκε το πρόσωπο της.

Καθαρισμός


Απόλυτα βασικό βήμα, τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ. Οι περισσότερες καθαρίζουν το πρόσωπο τους με νερό και κάποιο σαπούνι. Εκείνο όμως που δεν γνωρίζουν αρκετές είναι πως το νερό, όσο και αν ακούγεται οξύμωρο, μπορεί να στεγνώσει το δέρμα και να του δώσει την αίσθηση ότι «τραβάει». Το σαπούνι πάλι, αν δεν είναι το κατάλληλο, μπορεί επίσης να αφυδατώσει την επιδερμίδα και να φέρει αντίθετα αποτελέσματα , παρά την αγνή μας πρόθεση.

Ο ιδανικότερο τρόπος καθαρισμού είναι είτε με ένα «νεράκι» από εκείνα τα συσκευασμένα, όπου λειτουργεί όπως το τρεχούμενο νερό, αλλά με σωστά ρυθμισμένα τα άλατα και τα μέταλλα, είτε με ένα ελαφρύ γαλάκτωμα.

Στην πρώτη περίπτωση απλά ταμπονάρετε το δέρμα με ένα βαμβάκι βρεγμένο από το «νεράκι» μέχρις ότου να μην μένουν ίχνη βρομιάς στο βαμβάκι.

Στην δεύτερη περίπτωση, απλώνουμε με τα δάχτυλα το καθαριστικό γαλάκτωμα στο πρόσωπο και τρίβουμε απαλά για λίγα δευτερόλεπτα σε όλη την επιφάνεια και μετά αφαιρούμε το γαλάκτωμα με βαμβάκι, επίσης.

Αποφεύγοντας το πλύσιμο του προσώπου με το νερό βρύσης, πετυχαίνουμε μία πιο ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Τονωτική λοσιόν


Σαν προιόν θέλει πολλή προσοχή στην επιλογή, γιατί δεν είναι όλες οι τονωτικές λοσιόν για όλους τους τύπους δέρματος. Αυτό το βήμα ουσιαστικά έρχεται να κλείσει το κεφάλαιο «καθαρισμός» της επιδερμίδας, αφαιρώντας και τα τελευταία ίχνη βρόμας αλλά και τα ίχνη του καθαριστικού γαλακτώματος.
Παράλληλα δροσίζει το δέρμα, και ανοίγει τους πόρους για να δεχτεί το επόμενο βήμα , που είναι η ενυδάτωση.

Ενυδατική κρέμα

Το τελευταία βήμα πριν ξεκινήσεις τη μέρα σου, ή πριν την τελειώσεις.
Αν και στο εμπόριο υπάρχουν άλλες κρέμες για το πρωί, και άλλες για το βράδυ, προσωπική μου άποψη είναι πως όσα περισσότερα μπουκαλάκια έχεις στο μπάνιο, τόσο πιο μεγάλη φαίνεται η ταλαιπωρία περιποίησης του δέρματος.

Το τι ωστόσο θα επιλέξει η κάθε μία για τον εαυτό της είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Το βασικό είναι, να γίνεται ενυδάτωση. Και αυτό το κάνουν τα κρεμώδη προιόντα που απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του προσώπου, αλλά και στον λαιμο. Μην ξεχνάτε ότι ο λαιμός, είναι το πρώτο σημείο που αρχίζει και εμφανίζει σημάδια γήρατος, με το πόδι της χήνας ( την περιοχή δηλαδή γύρω από τα μάτια ) να ακολουθεί. Στο πόδι της χήνας, δε, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται διαφορετικό προιόν από αυτό που βάζετε στο υπόλοιπο δέρμα, δεδομένου ότι η περιοχή είναι πιο ευαίσθητη και έχει άλλες απαιτήσεις αλλά και αντοχές σε προϊόντα.

Μάσκες και scrub


Αφού ακολουθείτε πιστά πρωί βράδυ τα τρία βήματα που αναφέραμε ως βασικά, μπορείτε μία με δύο φορές την εβδομάδα, να κάνετε και κάποιες κούρες ομορφιάς με μάσκες ή scrub.

Τα scrub έχουν απολεπιστική δράση, δηλαδή απομακρύνουν βρομιές και νεκρά κύτταρα, ενώ οι μάσκες με την εφαρμογή τους παρέχουν τροφή στο δέρμα και ενυδάτωση. Αν ακολουθείτε κάποιο επάγγελμα με υψηλές απαιτήσεις σε μακιγιάζ, αν ιδρώνετε πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας σας, ή κινείστε σε χώρους με αρκετή ρύπανση στην ατμόσφαιρα, το προεραιτικό αυτό βήμα, σίγουρα έχει να σας προσφέρει πολλά.

Αντηλιακή κρέμα


Σε περίπτωση που θέλετε να πάρετε το θέμα της φροντίδας του δέρματος σας σοβαρά, το αντηλιακό δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την τσάντα σας. Αν και οι περισσότερες, το έχουν ταυτίσει με παραλία, ήλιο θάλασσα, το αντηλιακό είναι απαραίτητο όταν εκτιθέμεθα με τον οποιοδήποτε τρόπο στον ήλιο, είτε πηγαίνοντας για δουλειές, είτε για ψώνια.

Φοράτε απαραίτητα αντηλιακή κρέμα από Μάρτιο μέχρι Οκτώβριο σε καθημερινή βάση! Και επειδή τα αντηλιακά συνήθως είναι «βαριά» προϊόντα, για να μην πνίγετε το δέρμα σας, δοκιμάστε εκείνα που έχουν χρώμα, και λειτουργούν σαν μέικ απ, ώστε να μην φοράτε το ένα προϊόν πάνω στο άλλο. Κάτι τέτοιο μπορεί να «στουμπώσει» την επιδερμίδα σας και η λιπαρότητα των καλλυντικών να δημιουργήσουν σπυράκια.

Επιστροφή στην Ομορφιά και Στυλ

close and return