close and return
Αλάτι, το καλύτερο καλλυντικό για σώμα και ψυχή

Αλάτι: Το καλύτερο καλλυντικό για σώμα και ψυχή

Αλάτι: Το καλύτερο καλλυντικό για σώμα και ψυχή

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Beauty and Style on August 03, 2016

Ζούμε σε μία χώρα που περιβάλλεται από θάλασσα, και αυτό είναι ευλογία. Όχι μόνο γιατί την καθιστά μία πολύ όμορφη χώρα, εξαιτίας των φυσικών της τοπίων, αλλά γιατί μας δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή, να γευτούμε τις φοβερές ιδιότητες του θαλασσινού νερού. Το αλάτι κρύβει μυστικά και αποτελεί έναν μικρό θησαυρό τόσο για την εξωτερική όσο και την εσωτερική μας ομορφιά. 

Ο Ιπποκράτης ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε με τις μαγικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού, και επιμένοντας γύρω από αυτές, σήμερα oι θεραπείες με βάση το θαλασσινό νερό ενδείκνυνται για πληθώρα σωματικές και ψυχικές παθήσεις. 

Άγχος- στρες- κατάθλιψη 

Μία από τις πιο διαδεδομένες συνταγές για την φυγή από την ρουτίνα και την πίεση της καθημερινότητας, αποτελεί η επίσκεψη στη θάλασσα. Οι ψυχολόγοι είναι απόλυτοι. Η επαφή με το υγρό στοιχείο , και δη το θαλασσινό νερό, μπορεί να κάνει θαύματα καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθάει τους μύες να χαλαρώσουν και το σώμα να βρει τις ισορροπίες του. Ακόμα πιο αναζωογονητικό μπορεί να είναι ένα μπάνιο μέσα στην καρδιά του χειμώνα, καθώς πέρα του ότι τονώνει τον οργανισμό, αποτελεί φυσικό διεγερτικό    του πνεύματος αλλά και αποτελεσματικό μέσο για τη βελτίωση του ύπνου. 

Παθολογίες 

Δεν έχει βρεθεί κάτι στο οποίο να κάνει κακό το θαλασσινό νερό. Η επαφή με το νερό της θάλασσας έχει αποδειχθεί πως κάνει καλό σε παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος (π.χ. αρτηριακή υπέρταση), σε παθήσεις του δέρματος όπως η ψωρίαση, σε αναπνευστικά προβλήματα πχ άσθμα , βρογχίτιδα κλπ, ενώ βοηθά πολύ  και σε μυοσκελετικές παθήσεις, αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγίες, αρθρίτιδες κ.ά. 

Ακμή 

Παλαιότερα είχα πρόβλημα ακμής. Αλλά μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα ακμής. Η μόνη εποχή που δεν είχα σπυριά, ήταν το καλοκαίρι, και ο λόγος ήταν απλός. Το θαλασσινό νερό. Ξέραινε και θεράπευε τα σπυράκια, με αποτέλεσμα να μην χρειάζομαι βαριές αντιβιώσεις όπως κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Υπήρξαν μάλιστα φορές, που έχοντας στεναχωρηθεί με την εικόνα μου κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, που πήγαινα στη θάλασσα και έβαζα σε ψεκαστικό μπουκαλάκι θαλασσινό νερό, και το χρησιμοποιούσα σαν λοσιόν πριν κοιμηθώ. Τα αποτελέσματα ήταν πάντα εγγυημένα. 

Απολέπιση- Μασάζ 

Αν βάλεις λίγο αλάτι μέσα σε λάδι καρύδας, ή αμυγδαλέλαιο, έχεις γρήγορα εύκολα και φυσικά ένα υπέροχο απολεπιστικό που μπορεί να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το σώμα σου. Το ίδιο έλαιο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και για να χαλαρώσεις με ένα απολαυστικό μασάζ. 

Σπρέι για τα μαλλιά 

Θες να έχεις ένα ανάλαφρο λουκ που να παραπέμπει σε στυλ “ μόλις βγήκα από τη θάλασσα;” Έχεις δύο επιλογές. Ή όντως βγαίνεις από τη θάλασσα και δεν ξεπλένεις τα μαλλιά σου , αλλά τα αφήνεις με το αλάτι ώστε να πάρουν αυτή την ιδιαίτερη υφή που παίρνουν τα μαλλιά με την αλμύρα ( προσοχή δεν τα χτενίζουμε ακριβώς επειδή κινδυνεύουμε να σπάσουμε τις άκρες ) ή μέσα σε ένα μπουκαλάκι σπρέι, βάζουμε θαλασσινό νεράκι ( σε περίπτωση που δεν έχεις πρόσβαση σε θάλασσα βάζεις νερό με αλάτι) και απλά ψεκάζεις το μαλλάκι όταν θέλεις το beach look σου.

close and return