close and return
Neoprene: Η νέα τάση στα μαγιό!

Neoprene: Η νέα τάση στα μαγιό! 

Neoprene: Η νέα τάση στα μαγιό! 

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Beauty and Style on April 22, 2016

Το neoprene είναι ένα ύφασμα από συνθετικό λάστιχο που ωστόσο έχει τις ιδιότητες του φυσικού υφάσματος. Είναι δηλαδή πολύ ανθεκτικό στο λάδι, στα χημικά, στη φωτιά, και σε ακραίες καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες. Είναι ελαφρύ, ταυτόχρονα όμως έχει και εξαιρετική ελαστικότητα , αγκαλιάζει το σώμα και το κυριότερο :συγκρατεί και διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος στους 36 βαθμούς.   Από το ύφασμα  αυτό κατασκευάζονται οι στολές κατάδυσης, αλλά και οι στολές που χρησιμοποιούνται σε αθλήματα νερού, όπως η κολύμβηση , το σερφ, το windsurf και άλλα. 

Μέχρι πρότινος το εντόπιζες σε σκούρο μαύρο χρώμα  ίσως και γκρι , πιο σπάνια σε μπλε και κόκκινο.

Τελευταία όμως το neoprene, αποτελεί την πιο αγαπημένη τάση στο χώρο των μαγιό! 

Οι γυναίκες  που ασχολούμαστε με τα θαλάσσια σπορ, είναι αλήθεια, είμαστε λιγάκι «αδικημένες».  Καθώς ο χώρος είναι ανδροκρατούμενος, τα περισσότερα αξεσουάρ μέχρι πρόσφατα δεν φημίζονταν για την θηλυκότητα τους, ή την φαντασία τους  στον σχεδιασμό και στα χρώματα. Ήταν κατεξοχήν συντηρητικά έως και βαρετά. 

Η μόδα του σερφ, ήρθε να αλλάξει την πραγματικότητα. 

Με τις γυναίκες να ασχολούνται όλο και περισσότερο με το άθλημα της κυματολίσθησης, οι εταιρείες αθλητικών «υποχρεώθηκαν» να σκεφτούν τις ανάγκες τους και να βάλουν λίγο πιο «γούστο» στα μαγιό και τις στολές που απευθύνονται στους λάτρεις του σπορ. 

Έτσι λοιπόν, τα χρώματα άρχισαν να ζωντανεύουν, να γίνονται έντονα, fluo, «κοριτσίστικα». 

Τα σχέδια άρχισαν να «ξυπνούν» και να γίνονται πιο «άτακτα», «λουλουδάτα»,  «ζωηρά».

Τα πατζάκια, άρχισαν να κονταίνουν. Το ίδιο και τα μανίκια. 

Το neoprene, σηματοδοτεί σιγά σιγά μία άλλη εποχή τόσο για το ίδιο σαν ύφασμα  όσο και για τις χρήσεις του.

Μέχρις ότου, «γεννάει» και το πρώτο του...μαγιό! 

Σε χώρες όπου τα νερά είναι ζεστά, και οι θερμοκρασίες καλοκαιρινές, η χρήση στολής για τα θαλάσσια σπορ, δεν είναι υποφερτή! Το ρόλο είχαν και έχουν τα «μπανιερά» ( έτσι συνήθιζε να λέει τα μαγιό ο παππούλης μου!) 

Τα απλά ωστόσο συμβατικά μαγιό, από λύκρα ή συνθετικά υφάσματα, δεν ήταν ποτέ ιδανικά  για άθληση. 

Με την εφαρμογή τους να είναι πιο χαλαρή , αλλά και την υγρασία να κάνει το σώμα να κρυώνει μετά από μία μικρή,  σχετικά ,παραμονή στο νερό,  οι κυρίες των extreme θαλάσσιων σπορ, είχαν πρόβλημα. 

Κάποιος σκέφτηκε να πειραματιστεί  με  το neoprene..

Το πείραμα πέτυχε και η νέα μόδα ήταν πλέον γεγονός. 

Σήμερα , τα μαγιό από neoprene  είναι το απόλυτο must! Όχι όμως μόνο για τα αθλητικά και δραστήρια κορίτσια! 

Με τη φαντασία να έχει αφεθεί ελεύθερη και το neoprene να έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει θαύματα, στο εξωτερικό τα εν λόγω  μαγιό  γνωρίζουν δόξες. 

Είτε αθλητικά , είτε πιο κομψά, αλλά πάντα σέξι, μπικίνι , ή ολόσωμα, μονόχρωμα ή με σχέδια, είναι παντού!

Μένουν στη θέση τους, δεν θέλουν συνέχεια «φτιάξιμο» ή «στήσιμο», δεν θέλουν καν αλλαγή μετά από μία δροσερή βουτιά, καθώς σου  δίνουν την αίσθηση πως είσαι  στεγνή ενώ είσαι βρεγμένη. Μην ξεχνάτε πως ο στόχος τους είναι να τα φορούν αθλήτριες ώρες μέσα στο νερό , χωρίς να κρυώνουν! 

Επίσης, δεν λερώνουν! Το αντηλιακό  λάδι και οι κρέμες, δεν αφήνουν λεκέδες. 

Δεν ξεχειλώνουν. 

Δεν ξεθωριάζουν. 

Τα δοκίμασαν αρχικά κυρίες του αθλητισμού,  που πλέον άρχισαν να απολαμβάνουν τη δράση τους στα σπορ χωρίς «απώλειες» ή «ατυχήματα». Οι πιο «δραστήριες»   σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Κάμερον Ντίαζ, τόλμησαν να τα υιοθετήσουν  για τις beach εμφανίσεις τους συνδυάζοντας την αθλητική  με την σέξι εμφάνιση. 

Το μαγιό  περνάει σε άλλη διάσταση. Και η... διάσταση αυτή, παίρνει παγκόσμιες ... «διαστάσεις»!

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε, είναι πως τα μαγιό από neoprene, πλέον  μπορείτε να τα βρείτε και στην Ελλάδα!!! 

Που; 

Αρχικά πάνω μου, και με ένα κλικ, γιατί όχι , και στο δικό σας κορμί;

Στη φωτογραφία , φοράω ένα από αυτά. Δεν θα σας αποκαλύψω όμως περισσότερα , καθώς σε λίγες μέρες θα σας γράψω,  πως και γιατί αποφάσισα να βγάλω δική μου σειρά με αθλητικά μαγιό, έχοντας κυριολεκτικά απηυδήσει , με το “κενό” που άφηνε το εμπόριο σε όσες δεν συμβιβαζόμαστε σε ότι έχει να κάνει με την άνεση αλλά και την ωραία εμφάνιση στην παραλία. 

*η φωτογραφία που βλέπετε, δεν έχει υποστεί την παραμικρή επεξεργασία. Τα χρώματα, οι διαστάσεις , είναι όπως ακριβώς τα κατέγραψε ο φακός της φωτογράφου Ρούλας Ρέβη. Αποφάσισα να την εκθέσω ως έχει στο προσωπικό μου blog, ακριβώς γιατί εδώ , θέλω να είμαστε μόνο ...ο «εαυτός» μας. Και αυτό ακριβώς είμαι....

Επιστροφή στην Ομορφιά και Στυλ

close and return