close and return
love-your-body

Δεν σου αρέσει το σώμα σου; Άλλαξε την εικόνα σου γι’αυτό.

Δεν σου αρέσει το σώμα σου; Άλλαξε την εικόνα σου γι’αυτό.

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Beauty and Style on July 18, 2016

Κάθε καλοκαίρι, σκέφτομαι όλα εκείνα τα κορίτσια που δεν αισθάνονται όμορφα με το σώμα τους. Νιώθουν ότι δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα που επιβάλλονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα περιοδικά και δεν έχουν γεννηθεί με την “τύχη” ενός καλού γονιδίου που χωρίς κόπο και πείνα, θα της έκανε να νιώθουν αποδεκτές.

Από την άλλη , βρίσκω εντελώς δήθεν και ψεύτικες τις προσπάθειες που γίνονται τελευταία από τα μίντια, να προβάλλουν "και καλά" φωτογραφίες διαφόρων σελέμπριτις με τίτλο “ χωρίς ρετούς”.

Με κάνει να αναρωτιέμαι ποιό είναι το νόημα;

Να επισημάνουν ότι η σελέμπριτι είναι όντως καλλίγραμμη, αν είναι καλλίγραμμη;

Να εκθέσουν και να ξεσκεπάσουν μία άλλη σελέμπριτι αν ανταποκρίνεται σε πολύ πιο κοινότυπα μεγέθη και διαστάσεις;

Ή μήπως να πείσουν και εμάς και τη σελέμπριτι ότι η εικόνα της είναι αυτή που αποτυπώνεται από το φακό, είτε πρόκειται για μία καλή στιγμή, είτε για μία άθλια φωτογραφία;

Η εικόνα του σώματος μας είναι αυτή που έχουμε εμείς γι'αυτό. Από εκεί και πέρα, όσο όμορφο και αν είναι για τους άλλους, ή όσο μακριά από τα επιβεβλημένα πρότυπα, λίγη σημασία έχει.

Η εικόνα του σώματος μας είναι αυτή που έχουμε εμείς γι'αυτό, και αν δεν μας αρέσει , θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε να αλλάξουμε αυτή την εικόνα και έπειτα να βελτιώσουμε το σώμα μας.

Αποδέξου το σώμα σου

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο και πιο λυτρωτικό από την αυτοαποδοχή. Μελέτησε το σώμα σου και δες κατά πόσο οι προσδοκίες που έχεις από αυτό ανταποκρίνονται στην πραγματικές του δυνατότητες. Συνειδητοποίησε πως αν έχεις κοντά πόδια, αυτά δεν θα ψηλώσουν. Πως αν έχεις χαλαρό δέρμα, όσο και να γυμναστείς αυτό δεν θα αλλάξει. Αν έχεις λιποαποθήκες, όσο και να πεινάσεις, ποτέ δεν θα εξαφανιστούν. Υπάρχουν κάποια πράγματα που όσο και αν θέλουμε, ή όσο και αν μας το υπόσχονται , δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ. Αποδέξου πως υπάρχουν γυναίκες που έχουν γεννηθεί πιο ευνοημένες στο θέμα σωματότυπου, ενδεχομένως και πιο “τυχερές” για τα δικά σου δεδομένα. Αυτό δεν σημαίνει πως μόνο εκείνες μπορούν ή έχουν το δικαίωμα να νιώθουν όμορφες και αποδεκτές.

Αγάπησε το σώμα σου

Αν και εφόσον υπάρξει η αποδοχή, τότε η αγάπη για το σώμα θα έρθει αυτόματα, σχεδόν αβίαστα. Ευχαρίστησε το σώμα σου για όλα όσα σου προσφέρει και όλα όσα μπορείς να καταφέρεις γι αυτό. Μην ξεχνάς πως με αυτό ήρθες στον κόσμο, και με αυτό θα φύγεις. Είναι ο χώρος όπου φιλοξενείται η ψυχή σου και η ψυχή σου θα νιώθει ακόμα πιο ευτυχισμένη αν βρίσκεται σε ισορροπία με το σώμα που την αγκαλιάζει. Προσπάθησε να δεις φιλικά ακόμα και τις αλλαγές που γίνονται με το πέρασμα του χρόνου. Και αποδέξου τες σαν ευλογίες. Μία γέννα μπορεί να σου προσθέσει κιλά, αλλά θα σου χαρίσει και ένα όμορφο δώρο. Η ηλικία μπορεί να αποφέρει φθορές αλλά  από εσένα εξαρτάται το πόσες εμπειρίες θα σου χαρίζει το σώμα σου,  όσο ο χρόνος θα κάνει τη δουλειά του.

Φρόντιζε το σώμα σου

Όσο φροντίζεις το σώμα σου, η αγάπη σου γι αυτό θα δυναμώνει. Τρέφε το σωστά, τρέφε το με όλα όσα χρειάζεται για να είναι και να νιώθει δυνατό και ετοιμοπόλεμο. Μην το τιμωρείς, μην γεμίζεις με τύψεις, αν κάποιες φορές , θέλεις να χαλαρώσεις και να απολαύσεις και τους πειρασμούς της ζωής. Μην το συγκρίνεις με άλλα σώματα. Εκείνα δεν είναι δικά σου, το δικό σου σώμα όμως σου ανήκει και συμβάλει για να σε κάνει διαφορετική και μοναδική. Κάνε άσκηση. Σίγουρα θα υπάρχει ένας τρόπος εκγύμνασης που θα σου αρέσει και θα σου ταιριάζει. Αναζήτησε τον. Περιποιήσου το με μικρές πολυτέλειες, όπως αρωματικά καλλυντικά, μασάζ ευεξίας, ακόμα και διαλογισμό.

Νιώσε περήφανη γι αυτό

Όσο όμορφα νιώθεις στο σώμα σου, τόσο όμορφα θα κάνεις και τους γύρω σου να νιώθουν γι αυτό. Είναι τόσο απλό και τόσο αληθινό. Πίστεψε σε σένα, και όπλισε τον εαυτό σου με μία τεράστια δόση αυτοπεποίθησης που θα σε κάνουν να λάμπεις και να γοητεύεις, με όποιο μέγεθος και όποιες διαστάσεις. Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να σε απασχολούν τα κιλά σου και ο σωματότυπος σου, είναι μόνο όταν απειλείται από αυτά η υγεία σου!

Επιστροφή στην Ομορφιά και Στυλ

close and return