close and return
Πανάδες

Πανάδες: Επιχείρηση εξόντωσης!

Πανάδες: Επιχείρηση εξόντωσης...

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Beauty and Style on April 20, 2016

Είναι τώρα δύο χρόνια που όλος ο κόσμος , ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, με προτρέπει να βγάλω το μουστάκι μου! Γιατί, λένε, “φαίνεται”. Εγώ όμως δεν έχω μουστάκι. Δεν έχω καν χνούδι στην περιοχή αυτή. Και όμως, έχουν δίκιο. Έχω ένα “μουστάκι”, που ωστόσο δεν είναι από τρίχες!
Είναι πανάδες ακριβώς πάνω από το άνω χείλος, σε τέτοιο σχήμα και με τέτοια ένταση που σου δίνουν την αίσθηση από μακριά πως έχω μουστάκι .Και μάλιστα από εκείνα τα λεπτά, περιποιημένα και τριμαρισμένα με προσοχή, που ωστόσο έχουν και κενό στο μέσοχειλο για να δίνουν στυλ. Μου θυμίζει τα μουστάκια του 60. Ανατρέχοντας σε φωτογραφίες του παρελθόντος, παρατήρησα πως δεν τις είχα παλαιότερα. Άρχισαν ωστόσο να κάνουν την εμφάνιση τους πριν από κάποια χρόνια. Και από τότε, εμφανίζονται ανά σεζόν. Οι μήνες καριέρας τους είναι Μάιος με Οκτώβριο, όπως ακριβώς ισχύει και στη σεζόν των ξενοδοχείων. Οι πανάδες με εκνευρίζουν. Και με εκνευρίζουν τόσο πολύ για τους εξείς λόγους:

Πρώτον

Δεν μου αρέσουν. Δεν τις θέλω καθόλου πάνω μου. Μπορεί να είναι πανάδες αλλά μοιάζουν με μουστάκι, το οποίο μάλιστα δεν φεύγει ούτε καν με αποτρίχωση.

Δεύτερον

Έχω άγχος όταν κοιμάμαι με τον σύντροφο μήπως το πρωί εκείνος ξυπνήσει νωρίτερα από μένα,( πριν προλάβω να τις καλύψω απαλά με make up τοπικά) και χαζεύοντας με, συνειδητοποιήσει πως το κορίτσι του θέλει ξύρισμα!

Τρίτον

Φαίνονται τόσο το καλοκαίρι που υποχρεώνομαι να φοράω έστω και τοπικά καλυπτικό κάτι που με βάζει στη διαδικασία να πρέπει να θυμάμαι να το παίρνω πάντα μαζί μου και να το ανανεώνω, την ώρα που εγώ δεν έχω μάθει να απασχολώ το μυαλό μου με τέτοιες δραστηριότητες και σκέψεις. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω κάνει και καμία σπουδαία προσπάθεια να τις εξαφανίσω. Ρώτησα μία φορά τη δερματολόγο μου τι πρέπει να κάνω, άλλη μία φορά έναν πλαστικό χειρουργό . Μου έδωσαν την εντύπωση και οι δύο πως δεν πρόκειται ποτέ να τις ξεφορτωθώ κανονικά και οριστικά , γι αυτό και αποφάσισα απλά να συμφιλιωθώ μαζί τους.
Αλλά δεν μπορώ.
Δεν τις θέλω.

Googlara...Διάβασα για λέιζερ , αλλά αυτό πρέπει να γίνει χειμώνα και να μη με βλέπει ο ήλιος για κάποιους μήνες. Ε, για τη δική μου ζωή κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο.

Διάβασα για χημικά πίλιγνκ. Προσπέρασα.

Η μόνη περίπτωση που είδα δραστική διαφορά , ήταν όταν η αγαπημένη μου Θεανώ Μπέλα, η απίθανη αυτή προσωπικότητα που περιποιείται το δέρμα μου, με έβαλε σε μία θεραπεία με οξέα, που μείωσαν πολύ την ένταση των πανάδων. Με είχε ενημερώσει όμως, πως τουλάχιστον γι αυτό το καλοκαίρι, ίσως να επανεμφανιστούν. Σαφώς λιγότερο , αλλά να ξανα εμφανιστούν. Και ξαναπετάχτηκαν. Στην ώρα τους. Με το που ο ήλιος έγινε λίγο πιο δυνατός, παρά το γεγονός ότι φορώ αντιληακό κάθε μα κάθε μέρα, χειμώνα καλοκαίρι, κάθε πρωί, και μάλιστα με τον ίδιο υψηλό δείκτη, όλες τις εποχές.

Ανεβάζοντας λοιπόν πριν λίγες μέρες μία selfie στο instagram , παρατήρησα ότι οι πανάδες δεσπόζουν. Μην γνωρίζοντας πως να επεξεργαστώ με φίλτρα και διάφορα τέτοια τις φωτογραφίες, έσπευσα να εξηγήσω πως αυτό που φαίνεται δεν είναι μουστάκι , αλλά πανάδες και με την ευκαιρία, ζήτησα και συμβουλές από ομοιοπαθούντες για την εξόντωση τους.

Από τα σχόλια που ακολούθησαν κατάλαβα πως πολλές έχουμε το ίδο πρόβλημα και μάλιστα στο ίδιο σήμείο. Φίλες μου , αυτές που έχουμε ... «μουστάκι» , είμαστε πολλές. Σκέφτηκα λοιπόν να συλλέξω τις συμβουλές όλων όσων έσπευσαν να βοηθήσουν ώστε να τις μοιραστούμε όλες. Να λοιπόν τι προτείνετε εσείς , μιλώντας από πείρα και έχοντας δει βελτίωση ακολουθώντας γιατροσόφια:

  Κρέμες εμπορίου, τις οποίες ωστόσο για διαφημιστικούς λόγους δεν μπορώ να αναφέρω ονομαστικά. Το μυστικό τους όμως, σύμφωνα με τα όσα γράψατε, κρύβεται στο καρότο, και σε μία ουσία που λέγεται υδροκινόνη. Άρα αναζητείστε με τη βοήθεια του φαρμακοποιού σας κρέμες και ορούς που να περιέχουν τα δύο παραπάνω συστατικά.

  Χυμός λεμόνι. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το λεμόνι κάνει θαύματα, δεδομένου ότι εξαφανίζει σπυράκια, ακμή και φακίδες. Οπότε είμαι πεπεισμένη πως θα λειτουργεί και για την μείωση στην ένταση της πανάδας. Απλώνουμε τοπικά το χυμό από λεμόνι και τον αφήνουμε να ξεραθεί. Καλύτερα να κάνουμε τη διαδικασία αυτή βράδυ, και το πρωί, πριν βγούμε στο φως του ήλιου να ξεβγάλουμε καλά με χλιαρό νερό.

  Κουρκουμάς. Μία φίλη, μπήκε στον κόπο και έγραψε στο προφίλ μου συνταγή με κουρκουμά και σουσάμι που υπόσχεται δραστική αλλαγή στο θέμα «πανάδα».

Δείτε και γιατί όχι, δοκιμάστε τη συνταγή:

Αναμειγνύουμε κουρκουμά με σησαμέλαιο, ή βάζουμε ίσες ποσότητες από κουρκουμά και σουσάμι. Με τη βοήθεια νερού , -καλό είναι να είναι αποσταγμένο- , κάνουμε μία παχύρευστη κρέμα και την απλώνουμε στο σημείο όπου έχουμε πανάδες, για είκοσι λεπτά. Ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό και στη συνέχεια βάζουμε από πάνω τοπικά ,μία τονωτική λοσιόν με βαμβακάκι ώστε να φύγει τελείως το χρώμα που αφήνει ο κουρκουμάς.
Βέβαια η συμβουλή που γράψατε οι περισσότερες ήταν σαφώς μία συμβουλή πρόληψη και αναφέρομαι στη χρήση αντιληακού.
Και εδώ θα έρθω και εγώ να τονίσω πως η χρήση αντιληακού είναι απαραίτητη, από τον μήνα Μάρτιο μέχρι και τον Οκτώβριο, σε καθημερινή βάση, ακόμα και αν δεν πάτε στην παραλία, αλλά βγαίνετε μόνο για δουλειές και υποχρεώσεις της καθημερινότητας, κάτω από τον καυτό ήλιο.
(Εκτός και αν ανήκετε στην κατηγορία που ανήκω και εγώ, και ο ήλιος σας βλέπει συνεχώς ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, λόγω των δραστηριοτήτων σαν στη θάλασσα. Εκεί, το αντιληακό επιβάλεται να είναι προέκταση του χεριού σας όλο το χρόνο.)

Επιστροφή στην Ομορφιά και Στυλ

close and return