close and return
Γιατί κάποιος  πρέπει να δοκιμάσει να κάνει cupping

Γιατί κάποιος πρέπει να δοκιμάσει να κάνει cupping

Γιατί κάποιος  πρέπει να δοκιμάσει να κάνει cupping

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Beauty and Style on August 22, 2016

Ένα από τα παρασκήνια που συζητήθηκαν πολύ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, ήταν τα στρογγυλά σημάδια στα σώματα των κορυφαίων αθλητών, ανάμεσα στους οποίους και ο Μάικλ Φελπς που αγωνιζόταν σημαδεμένος από σκουρόχρωμες βούλες στην πλάτη και στους ώμους.

Τα πιο τρομολαγνικά σενάρια έκαναν λόγο για τα συμπτώματα του ιού Ζίκα, με τους γνώστες να έρχονται και να αποκαλύπτουν τι ακριβώς έχει προκαλέσει αυτά τα σημάδια, σαν μελανιές αλλά σε απόλυτα στρογγυλό σχήμα, στα σώματα των αθλητών.

Στα ελληνικά πολλοί από εμάς γνωρίζουμε τις βεντούζες, συνταγή από την εποχή των γιαγιάδων που φάνταζε ιδανική για την αντιμετώπιση των μυϊκών πόνων και των κρυολογημάτων.

Παγκοσμίως ωστόσο το γιατροσόφι αυτό, λέγεται cupping , και έχει τις ρίζες του στην αρχαία κίνα εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Το  cupping , αυτό που κάνει είναι ουσιαστικά να στέλνει αίμα σε περιοχές του σώματος που κανονικά η κυκλοφορία δεν είναι τόσο έντονη, «ρουφώντας» μέσω ενός μικρού ποτηριού, το δέρμα στο επίμαχο σημείο προκαλώντας την υπεραιμία του συνθετικού ιστού που αγκαλιάζει τους μύες.

Ο θεραπευτής ζεσταίνει τα «ποτηράκια» τα τοποθετεί στο δέρμα και τα τραβάει από το σώματα χαλαρώνοντας τους μύες και προκαλώντας την κυκλοφορία του αίματος. Και παρά το γεγονός ότι φαίνεται να βοηθάει πολύ τους αθλητές, η αποτελεσματική αυτή θεραπεία, δεν απευθύνεται μόνο σε αυτούς. Να μερικοί μόνο από τους λόγους για τους οποίους κάποιος θα μπορούσε να δοκιμάσει να κάνει cupping…

Χαλαρώνει το πόνο 

Έρευνες έχουν δείξει πως η μέθοδος αυτή, είναι ιδανική για να αντιμετωπιστεί ο πόνος που παρουσιάζεται ως επίπτωση όχι μόνο τραυματισμού αλλά και χρόνιων ασθενειών που απαιτούν πολύχρονη και έντονη θεραπεία, όπως για παράδειγμα ο καρκίνος.

Με την υπεραιμία αποστέλλεται οξυγόνο στους ιστούς , εκεί που εφαρμόζεται το cupping ενώ θεραπευτική δράση έχει τόσο η πίεση όσο και  η ζέστη που αναπτύσσεται στο σημείο.

Κρυολογήματα, αλλεργίες και βήχας, αποκτούν εχθρό

Αρχικά το cupping  εφαρμοζόταν ακριβώς για να καταπραΰνει τον σκληρό και επίμονο βήχα, τα κρυολογήματα και τις αλλεργίες καθώς έχει τη δυνατότητα να βοηθάει τους πνεύμονες αλλά και άλλα ζωτικά όργανα να καθαρίζουν από το φλέγμα και τις φλεγμονές.

Βαρεθήκατε το μασάζ, καιρός για κούπες!

Το Pacific College of Oriental Medicine , επιβεβαιώνει πως το cupping, χαλαρώνει σε τόσο βάθος τους μύες  που μπορεί να λειτουργήσει και σαν χαλαρωτικό μασάζ.

Είναι ιδανικό όχι μόνο για την αντιμετώπιση μυϊκών σπασμών και τραυματισμών αλλά και για την αντιμετώπιση του χρόνιου στρες. Εξάλλου οι γιατροί επιμένουν πως οι αγχώδεις διαταραχές και το στρες είναι πηγές για πολλά κακά που εκφράζονται με σωματικά συμπτώματα και ασθένειες, και εδώ το cupping  έρχεται να αποβάλει την πίεση και την ένταση των μυών, δίνοντας την αίσθηση της απόλυτης χαλάρωσης που βιώνει κανείς, μέσω ενός δυνατού μασάζ.

Αποτοξινώνει το σώμα

Όταν η κυκλοφορία του αίματος δεν είναι καλή, οι τοξίνες συσσωρεύονται στο σώμα επηρεάζοντας την υγεία μας ποικιλοτρόπως. Το cupping στην περίπτωση αυτή έχει τη δράση εσωτερικής «απολέπισης» απομακρύνοντας μέσω της υπεραιμίας, τοξίνες, νεκρά κύτταρα και άλλα σκουπίδια από τον οργανισμό.

Χώνεψε το ! To cupping …τα σπάει

Και αν δεν το χωνεύεις εσύ, μπορεί αυτό να σε βοηθήσει αυτό  να χωνέψεις, γιατί έχει αποδειχθεί πως η μέθοδος του cupping μπορεί να ανακουφίσει προβλήματα πέψης, ή θέματα που σχετίζονται με το στομάχι και τα έντερα. Διάρροια, κολίτιδες, γαστρίτιδα και παλινδρόμηση, βρίσκονται στη λίστα των προβλημάτων που μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν σε μεγάλο βαθμό και με τη βοήθεια του cupping .

 Τέλος, μιλώντας και από προσωπική άποψη, να σας πω πως έχοντας ακολουθήσει αυτή τη θεραπευτική λύση, έχω δει τεράστια βελτίωση όσον αφορά στους πόνους της μέσης, είτε πρόκειται για πρωτογενείς πόνους, είτε ως αποτέλεσμα φλεγμονής, και συνιστώ το cupping ανεπιφύλακτα, σε περίπτωση που δεν σας απασχολεί να κυκλοφορείτε πουά.


Επιστροφή στην Κατηγορία Ομορφιά και Στυλ