close and return
Σχισμένες φτέρνες

Σχισμένες φτέρνες: Έχεις και συ ε;

Σχισμένες φτέρνες...

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Beauty and Style on May 11, 2016

H άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αγαπημένες εποχές. Ειδικά για εμάς τις γυναίκες που μπορούμε να αλλάξουμε τη διάθεση μας μόνο και μόνο με το ανάλαφρο ντύσιμο. Μη μου πείτε πως και μόνο το ανοιχτό παπούτσι, η χαβαγιάνα, το σανδάλι, δεν βάζουν ... άλλον αέρα, εκτός από τα πόδια σας και στη ζωή σας;

Λατρεύω τα ανοιχτά παπούτσια, όπως επίσης λατρεύω να περπατώ ξυπόλυτηι, σε άμμο, βότσαλό ακόμα και άσφαλτο, νιώθοντας τη γη και τη ζέστη που κρατάει τις καλοκαιρινές μέρες.

Αυτό όμως έχει ένα τίμημα: Σχισμένες φτέρνες.       

Δεν έχω χειρότερο.

Είναι ότι πιο αντιαισθητικό μπορώ να δω πάνω σε μία γυναίκα, και η μεγαλύτερη ντροπή που μπορώ να βιώσω και εγώ η ίδια. Γιατί από αρχές Μαΐου, οι φτέρνες μου περνάνε και αυτές σε άλλη εποχή.

Ανοίγουν. Όσο και αν τις περιποιούμαι με τα κλασικά πεντικιούρ, δεν φτάνει. Η ζημιά γίνεται.

Χρόνια τώρα έχω δοκιμάσει διάφορα, προκειμένου να ελέγχω το αναπόφευκτο και επειδή ξέρω καλά πως σχεδόν όλες οι γυναίκες ερχόμαστε αντιμέτωπες με τον εφιάλτη της ανοιγμένης φτέρνας, να τι κάνω, για να μπορώ να τις διατηρώ σε αξιοπρεπή κατάσταση.

Πέρα από το καθιερωμένο πεντικιούρ από τον ειδικό, ακολουθώ μικρά μυστικά και στο σπίτι σε καθημερινή βάση.

Ελαφρόπετρα μετά από κάθε μπάνιο

Το χλιαρό νερό μαλακώνει το σκληρό δέρμα στις φτέρνες. Εκεί , ακριβώς έρχεται η ελαφρόπετρα. Με μαλακές κινήσεις, τρίβω φτέρνα και απομακρύνω τα νεκρά κύτταρα. Λόγο του ότι αυτά συγκεντρώνονται εύκολα εξαιτίας της έκθεσης του ποδιού σε διαφορετικές από τις συνήθεις συνθήκες, είναι κάτι που κάνω κάθε μέρα, και έχω παρατηρήσει πως βοηθάει πολύ. Μην τρίβετε όπως πάνω κάτω ή πάρα δώθε. Θέλει η φορά της τριβής να είναι πάντα η ίδια , ώστε να μην ανοίξει το δέρμα στα ευαίσθητα σημεία του. Όσο και αν τις βλέπουμε ή τις αισθανόμαστε σκληρές τις φτέρνες, αυτές ουσιαστικά  είναι σκασμένες και μία κακή τριβή μπορεί να δημιουργήσει τραύμα.

Ενυδάτωση  

Μετά το μπάνιο και το τρίψιμο, ενώ το πόδι είναι ακόμα νωπό, βάζω μία αρκετά λιπαρή κρέμα. Στο εμπόριο υπάρχουν εξαιρετικά προϊόντα ακριβώς γι αυτό το σκοπό, για τις σκασμένες κρέμες, που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Σχεδόν εξαφανίζουν τις ρωγμές που κάνει το δέρμα ενώ ενυδατώνει πολύ την περιοχή κάνοντας τη φτέρνα μαλακή.

Κάλτσες στον ύπνο

Εγώ ούτως η άλλως ακόμα και το καλοκαίρι φοράω κάλτσες στον ύπνο γιατί κρυώνουν τα πόδια μου. Από την άλλη όμως, ειδικός μου έχει πει πως η κάλτσα στον ύπνο, ενώ έχει προηγηθεί μία σωστή περιποίηση της φτέρνας, μπορεί να κρατήσει την απαραίτητη υγρασία που χρειάζεται το πόδι, και ουσιαστικά λειτουργεί σαν «φυλακή» για όλα τα απαραίτητα συστατικά από την ενυδατική κρέμα, που χρειάζεται η φτέρνα για να παραμένει βελούδινη.

Προσοχή στο παπούτσι

Αυτό το μυστικό μου το έχει δώσει δερματολόγος, αλλά μεταξύ μας δεν το ακολουθώ. Η φτέρνα ουσιαστικά σκάει επειδή δεν προστατεύεται από τις καιρικές και όχι μόνο συνθήκες, λόγω των ανοιχτών παπουτσιών που αγαπάμε το καλοκαίρι. Η ειδικός με την οποία έκανα την κουβέντα αυτή, ισχυρίζεται πως το πρόβλημα της σκασμένης φτέρνας θα ήταν πολύ μικρότερο αν φορούσαμε τους ζεστούς μήνες, κλειστά παπούτσια. Καλοκαιρινά μεν, αλλά κλειστά.

Αυτό στη ζωή μου δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αν όμως δεν σας λείπει η πλατφόρμα, η σαγιονάρα ή το σανδάλι, να ξέρετε ότι με ένα κλειστό παπούτσι, βοηθάτε  φτέρνα σας να είναι υγιής και περιποιημένη.

Επιστροφή στην Ομορφιά και Στυλ

close and return