close and return
Λάδι καρύδας: Θα πάθεις Coco…μπλόκο!

Λάδι καρύδας: Θα πάθεις Coco…μπλόκο!

Λάδι καρύδας: Θα πάθεις Coco…μπλόκο!

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Beauty and Style on April 11, 2016

Πάντα αγαπούσα τη μυρωδιά της καρύδας. Και τη γεύση. Την καρύδα γενικά… Σε ένα από τα ταξίδια μου στην Ινδονησία είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα τα οφέλη αυτού του υπέροχου καρπού, ( έχει νόστιμη σάρκα και ακόμα πιο νόστιμο χυμό, το γάλα καρύδας) αλλά ανακάλυψα και το πόσα πράγματα μπορεί κανείς να κάνει με το λάδι του.
Επειδή είναι κρίμα ένα μπουκαλάκι με ένα τόσο μαγικό υγρό, να μένει στο ράφι, ή να χρησιμοποιείται επιλεκτικά σε κάποιες συνταγές μαγειρικής, παρακάτω θα μάθεις πως μπορείς να χρησιμοποιείς το λάδι καρύδας, απολαμβάνοντας το άρωμα , την υφή του αλλά και όλα τα καλούδια που μπορεί να σου προσφέρει.

Μάσκα Μαλλιών

Το γάλα καρύδας, αποκτά λευκή κρεμώδη υφή, όταν βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, ή σε κρύο, και μετατρέπεται σε λάδι, όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 35 βαθμούς. Βάζοντας λοιπόν το μπουκαλάκι , κάτω από το ζεστό τρεχούμενο νερό, μέσα λίγα λεπτά η κρεμώδης υφή, θα γίνει ένα παχύρευστο διάφανο υγρό. Το λάδι είναι έτοιμο. Αν απλώσεις από αυτό μία γενναία δόση , στις άκρες των βρεγμένων μαλλιών, και τα τυλίξεις για δέκα λεπτά σε μία πετσέτα, όταν στη συνέχεια τα ξεβγάλεις, θα έχεις απαλά και ενυδατωμένα μαλλιά και το κυριότερο χωρίς λιπαρότητα. Δεν αφήνει ίχνη, και δεν χρειάζεται ατελείωτα λίτρα νερού για να ξεβγαλθεί. Το καλοκαίρι , μπορείς επίσης να περάσεις λάδι καρύδας και σε στεγνά μαλλιά, λίγο πριν την έκθεση στον ήλιο, ή και μετά. Ακόμα και αν δεν το ξεβγάλεις, θα αφήσει μία λάμψη και μία αίσθηση wet look στα μαλλιά.

Λάδι σώματος

ΈΑν το λάδι καρύδας δεν βρίσκεται σε μπουκάλι αλλά σε βάζο, όσο αυτό είναι σε κρεμώδη υφή, μπορεί να γίνει μία άκρως ενυδατική κρέμα , ιδανική για σκασμένο ή αφυδατωμένο δέρμα, από το κρύο ή τον ήλιο. Την ίδια δράση και αποτέλεσμα θα έχεις αν το χρησιμοποιήσεις και στην υγρή του μορφή. Απλά μην ξεχάσεις να ζεστάνεις πρώτα την συσκευασία. Προσθέτοντας μέσα στο λάδι καρύδας, λίγο έλαιο λεβάντας ή μέντας, μπορείς να το μετατρέψεις και σε ένα απολαυστικό μυρωδάτο και έντονο λάδι μασάζ.

Lip balm

Τα σκασμένα χείλη, θα γίνουν βελούδινα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και η ενυδάτωση τους θα κρατήσει για ώρες. Βάλε λίγη ποσότητα από την κρεμώδη υφή του λαδιού καρύδας, μέσα σε ένα μικρό βαζάκι για «δείγμα» από εκείνα που διαθέτουν όλα τα φαρμακεία και θα έχεις το καλύτερο lip balm στην τσάντα σου. Προσοχή όμως: Διατήρησε το σε κρεμώδη υφή, γιατί το λάδι μέσα από αυτή τη μικροσκοπική συσκευασία, θα έχει διαρροές.

Αλοιφή για παρανυχίδες

Όπως ακριβώς χρησιμοποιείς το λάδι καρύδας για το lip balm, έτσι θα το χρησιμοποιήσεις και για να «ηρεμήσεις» λίγο τις παρανυχίδες σου. Με μία μικρή ποσότητα στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα δάχτυλα, οι παρανυχίδες μαλακώνουν και να χέρια γίνονται πιο απαλά και ευπαρουσίαστα.

Κρέμα για την περιοχή γύρω από τα μάτια

Το λάδι καρύδας, μαλακώνει ενυδατώνει και καταπραύνει. Είτε σε κρεμώδη υφή, είτε σε υγρή, μπορείς να κάνεις μαλακό μασάζ με μία μικρή ποσότητα, στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

Ιδανικό ντεμακιγιάζ

Μία ελάχιστη ποσότητα λαδιού σε βαμβάκι ή απευθείας στο δέρμα, κάνοντας ελαφρύ μασάζ, είναι ιδανική για να δεις ακόμα και το πιο σκληρό μακιγιάζ να φεύγει εύκολα γρήγορα και χωρίς πολύ τρίψιμο. Δεν τσούζει , δεν αφήνει λιπαρότητα και χρειάζεται απλά λίγο χλιαρό νερό για να το ξεβγάλεις.

Λάδι αντοχής για νόστιμα πιάτα

Το λάδι καρύδας χρησιμοποιείται και στην κουζίνα και όχι μόνο σε συνταγές της ανατολής… Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ωμό, αν και στην περίπτωση αυτή, τίποτα δεν συγκρίνεται με το δικό μας, ντόπιο παρθένο ελαιόλαδο. Εκεί όμως που πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσεις είναι στις υψηλές θερμοκρασίες ή στα γλυκά, γιατί αντέχει πολύ και δεν «βαραίνει».
Όπως και να το αξιοποιήσεις, το λάδι καρύδας, είναι ένας μικρός θησαυρός που όλες πρέπει να έχουμε κάπου κρυμμένο…

Επιστροφή στην Ομορφιά και Στυλ

close and return