close and return
Πως θα απαλλαγείτε από τις μελανιές με φυσικές συνταγές

Πως θα απαλλαγείτε από τις μελανιές με φυσικές συνταγές

Πως θα απαλλαγείτε από τις μελανιές με φυσικές συνταγές.

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Beauty and Style on June 28, 2016

Οι μελανιές είναι ένα θέμα το οποίο αντιμετωπίζουμε αρκετά συχνά, και που ειδικά τώρα το καλοκαίρι, μπορεί να μας προκαλέσει μία επιπλέον αμηχανία, καθώς το ντύσιμο μας απαιτεί γυμνά χεράκια και ποδαράκια.

Αν οι μελανιές δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας παθολογικής κατάστασης όπως κάποιες ασθένειες που τις συμπεριλαμβάνουν στη συμπτωματολογία τους, τότε υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε από αυτές, χωρίς να περιμένουμε να κάνουν τον κύκλο τους, που συνήθως αυτός διαρκεί κάτι παραπάνω από  πέντε μέρες.

Είτε έχει προέλθει από χτύπημα, από επίμονο  κνησμό λόγω φαγούρας, από πτώση, ή όποιον άλλον τέτοιο απρόοπτο λόγο, η μελανιά, θα αλλάξει συνολικά 7 αποχρώσεις του μπλε μωβ και κίτρινου,  ( αναλόγως με το βάθος της) προτού εξαφανιστεί τελείως.

 Ουσιαστικά εκείνο που μας συμβαίνει είναι να σπάσει ο συνδετικός ιστός και τα αιμοφόρα αγγεία που βρίσκονται κάτω από το δέρμα στην περιοχή που έχει δεχτεί το πλήγμα, έτσι  ο  οργανισμός μας θα αντιδράσει στην «επίθεση» συγκεντρώνοντας περίσσια ποσότητα αίματος δέρμα στο συγκεκριμένο σημείο.

Υπάρχουν όμως τρόποι για να κάνουμε τους μώλωπες να υποχωρήσουν γρηγορότερα απ ότι αν δεν τους φροντίσουμε καθόλου. Και μάλιστα αυτό μπορείτε να το πετύχετε με απλά υλικά που λίγο πολύ όλοι έχουμε σπίτι μας.

Ξίδι και ζεστό νερό

Βάζοντας κομπρέσες με ξίδι και ζεστό νερό πάνω στους μώλωπες, βοηθάμε την κυκλοφορία του αίματος που έχει συγκεντρωθεί κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ένταση της μελανιάς και να διαλύεται νωρίτερα.

Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι γνωστός για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, που μάλιστα είναι πολλαπλές. Πάρτε λίγα φύλλα βασιλικούς , τοποθετήστε τα στην επίμαχη περιοχή και μετά δέστε τα με το δέρμα χρησιμοποιώντας έναν επίδεσμο. Αφήστε το να δράσει  όλη νύχτα, και το φυτό θα κάνει τη δουλειά του.

Πιπέρι καγιέν και λάδι καρύδας

Θα χρειαστείτε μία δόση πιπέρι καγιέν και πέντε δόσεις λάδι καρύδας. Ανακατέψτε τα υλικά κάνοντας ένα μείγμα το οποίο και θα χρησιμοποιήσετε σαν αλοιφή. Η δράση του μείγματος αποσκοπεί στο να ξεπρηστεί η περιοχή όπου έχει εμφανιστεί η μελανιά.

Σακουλάκια με τσάι 

Τόσο το μαύρο όσο και το πράσινο τσάι  περιέχουν τανίνες που βοηθάνε στην αποσυμφόρηση των αιμοφόρων αγγείων, άλλα και στην υποχώρηση του πρηξίματος που δημιουργεί η μελανιά. Πάρτε τα έτοιμα σακουλάκια τσαγιού που έχετε στο σπίτι, ακολουθήστε κανονικά τη διαδικασία που θα κάνατε αν θέλατε να πιείτε το τσάι σας, απλά τοποθετήστε το μουλιασμένο σακουλάκι, πάνω στον μώλωπα. Προσέξτε τη θερμοκρασία του μην είναι καυτή και προκαλέσετε έγκαυμα.

Βρασμένο αυγό

Βράστε το αυγό, αφαιρέστε το τσόφλι , τυλίξτε το σε μία λεπτή πετσέτα κουζίνας, ή σε ένα καλσόν, και τρίψτε το στη μελανιά πάνω, μέχρι να κρυώσει το αυγό. Προσέξτε το αυγό να είναι καλά βρασμένο. Η συνταγή αυτή κάνει θαύματα και στα μάτια «μπουνιά». ( μελανιές από χτυπήματα γύρω από τα μάτια)

Λάχανο

Το λάχανο είναι πλούσιο σε βιταμίνη c  και βιταμίνη Κ που βοηθάνε στην θεραπεία των τραυματισμών. Λίγα φύλλα μουλιασμένα σε καυτό νερό , γίνονται ιδανικές κομπρέσες.

Κρεμμύδι

Το ξερό κρεμμύδι προκαλεί δάκρυα αλλά όχι από τον πόνο, καθώς είναι γνωστό και ως “θεραπευτής”.  Ένα κρεμμύδι κομμένα στη μέση, και πασπαλισμένο αλάτι στην επιφάνεια του, δημιουργούν ένα τέλειο φάρμακο για τις μελανιές.  

Επιστροφή στην Ομορφιά και Στυλ

close and return