close and return
Περιποίηση μετά τον ήλιο

Δέρμα και μαλλιά: Περιποίηση μετά τον ήλιο.

Δέρμα και μαλλιά: Περιποίηση μετά τον ήλιο.

από την Ελεονώρα Μελέτη — Posted in Beauty and Style on July 01, 2016

Υπέροχος ο ήλιος. Δίνει ενέργεια, μας κάνει χαρούμενους, ανεβάζει τη διάθεση... Τους καλοκαιρινούς μήνες ωστόσο θέλει προσοχή. Οι περισσότεροι από εμάς, παίρνουμε τα μέτρα μας, για την έκθεση στον ήλιο. Αντηλιακά, καπέλα, ομπρέλες. Τι γίνεται όμως μετά; Πως μπορούμε να περιποιηθούμε το δέρμα μας αλλά και τα μαλλιά μας, μετά την έκθεση στον ήλιο και την αλμύρα.

Σίγουρα όταν βλέπετε τον εαυτό σας μετά την ηλιοθεραπεία να έχει «πάρει» χρώμα, χαίρεστε! Και σε ποιόν δεν αρέσει ή ακόμα καλύτερα και σε ποιόν δεν πάει το μαύρισμα. Να ξέρετε όμως πως το δέρμα σας έχει άλλη γνώμη. Το ίδιο και τα μαλλιά σας, που όταν τα αποδεσμεύσετε από το καταπιεσμένο κοτσάκι που έχετε καθηλώσει σαν «κεφτέ» με το χιλιογυρισμένο λαστιχάκι σας, ψηλά στο κρανίο σας, θα είναι ξερά, σκληρά και έτοιμα να σπάσουν.

Λίγη ώρα χρειάζεται να τη αφιερώσουμε για την αποκατάσταση μας.

Δέρμα: Όσο καλά και αν προστατευτείτε κατά την έκθεση, ο ήλιος είναι ήλιος και δεν αστειεύεται. Η ενυδάτωση πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο. Σε περίπτωση που το δέρμα σας έχει κοκκινίσει σημαίνει πως έχει καεί. Αποφύγετε τα σκληρά προϊόντα, όπως τα scrub γιατί θα σας πληγώσουν και θα ερεθίσουν το δέρμα. Μέχρι να περάσει η «κοκκινίλα» δεν υπάρχουν νεκρά κύτταρα για να τα αφαιρέσει το scrub.

Η αλόη είναι το καλύτερο φάρμακο για το ταλαιπωρημένο δέρμα, καθώς θα βοηθήσει στη επούλωση του αλλά και την σωστή ενυδάτωση. Το γιαούρτι επίσης είναι γνωστό παλιό μυστικό, και όχι άδικα, αλλά συνίσταται σε πιο βαριές περιπτώσεις, όπως αυτή του «κάθισμα στον ήλιο ώρες, έχοντας πασαλειφτεί με βαζελίνη». ( έγκλημα)

Αν δεν έχετε έγκαυμα, δεν σημαίνει πως το δέρμα σας δεν έχει ταλαιπωρηθεί. Προτιμήστε το μπάνιο σας να είναι χλιαρό προς το δροσερό, και όχι ζεστό, ώστε να τονωθεί λίγο ο κουρασμένος ιστός. Στη συνέχεια επιλέξτε ένα προϊόν της αρεσκείας σας για να περιποιηθείτε σώμα και πρόσωπο. Αποφύγετε τα πολύ λιπαρά προϊόντα, και προτιμήστε καλλυντικά με βάση το αγγούρι, το τριαντάφυλλο, τον βασιλικό πολτό ή το πράσινο τσάι. Τα λιπαρά  προϊόντα δεν είναι απαραίτητα και ενυδατικά! Μπορεί απλά να φράζουν τους πόρους και όχι να ενυδατώνουν το δέρμα.

Μια φορά κάθε δυο ή τρις μέρες, μην ξεχνάτε και τη μάσκα προσώπου σας. Ο άργιλος είναι ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού. Αποφύγετε τα οξέα φρούτων. Οξέα και ήλιος δεν πάνε μαζί!

Μαλλιά: Η περιποίηση των μαλλιών μετά τον ήλιο είναι ίσως ακόμα πιο σημαντική και απο την περιποίηση πριν ή κατά τη διάρκεια της έκθεσης σε αυτόν. Μην επιχειρήσετε να χτενίσετε τα μαλλιά σας ενώ έχουν στεγνώσει με τα αλάτια, χωρίς να τα βρέξετε ή να τα μαλακώσετε με κάποιο προϊόν.

Θα σπάσετε τις ευαίσθητες και αφυδατωμένες άκρες τους. Αυτές επίσης κινδυνεύουν όταν πιάνετε τα μαλλιά σας με το δημοφιλές και άνετο λαστιχάκι. Αυτό το λαστιχάκι λοιπόν είναι ο λόγος που πολλές από εσάς, δεν μπορείτε να μακρύνετε τα «πλαινά» σας!

Τα μαλλιά δηλαδή που πέφτουν στα μάγουλα. Είναι το σημείο εκείνο που ζορίζεται περισσότερο στο πιάσιμο με το λαστιχάκι. Προτιμήστε τα κοκκαλάκια που δαγκάνες ή τα μικρά διακριτικά κλαμεράκια.

Κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα, πριν στεγνώσουν τα μαλλιά περάστε μία μικρή ποσότητα μαλακτικής στις άκρες των μαλλιών και μόνο τότε επιχειρήστε να τα ξεμπερδέψετε. Αν δεν σας αρέσει η ιδέα της μαλακτικής υπάρχουν και τα λάδια.

Με τη επιστροφή σας από την παραλία, πριν λουστείτε ,  κάντε μία ενυδατική μάσκα μαλλιών. Αν δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία να τη φτιάξετε μόνες σας ( θα ακολουθήσουν συνταγές σε επόμενα ποστ) τότε εμπιστευτείτε κάποιο προϊόν εμπορίου.

Αφού λουστείτε, αποφύγετε την ταλαιπωρία με το πιστολάκι ή το ψαλίδι, αν δεν είναι απαραίτητο, ενώ  προσπαθήστε να τα κρατήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, νωπά! Με ένα ελαφρύ πιάσιμο ενώ είναι ακόμα βρεγμένα, πέρα του ότι δροσίζεστε, βοηθάτε στην ενυδάτωση των μαλλιών σας, με την παρατεταμένη υγρασία...

Επιστροφή στην Ομορφιά και Στυλ

close and return